Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Προσοχή στα απορρίμματα στο λιμάνι - Η καθαριότητα είναι ο καθρέφτης του νησιού

  • Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 10:02
  • 1'

Πλαστικά μπουκάλια, αφρολέξ και μεγάλα αντικείμενα που τουλάχιστον είναι ορατά στο μάτι γιατί επιπλέουν, μπορεί κανείς να διακρίνει στα ύδατα του λιμανιού της Ύδρας.

Το πλήθος του κόσμου οπωσδήποτε επιβαρύνει αυτή την κατάσταση, και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καλείται να δώσει μια λύση ως προς την ευπρεπή εικόνα του λιμανιού του νησιού μας.

Θυμόμαστε παλιότερα να καθαρίζεται με απόχη το λιμάνι της Ύδρας ώστε να μην παρουσιάζει αυτή την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο καθημερινός και με συχνότητα καθαρισμός επιβάλλεται για την όμορφη εικόνα του νησιού μας, το οποίο και σφύζει από τουρισμό.

Όπως επίσης και ο καθαρισμός των σιδερένιων σκαλών της Σπηλιάς που μας καταγγέλουν ότι έχουν πιάσει αυτή την πράσινη γλίτσα και καθίστανται απόλυτα επικίνδυνες για τους λουόμενους. Αλλά και τα σκουριασμένα κάγκελα γύρω από την τρύπα της Σπηλιάς και οι αλυσίδες που κρέμονται. Καθώς και η έλλειψη ενός μεσαίου πέτρινου σκαλιού σε σημείο προς την ανάβαση στο περίπτερο που θα πρέπει να αποκατασταθεί με νέο σκαλοπάτι.

Όσο για τις καταγγελίες περί βρόμικων απορριμμάτων που επιπλέουν στο λιμάνι την ώρα της κολύμβησης, θα πρέπει να πάψει πια να υφίσταται αυτό το μεγάλο πρόβλημα και οι αρμόδιοι να το δουν με μεγάλη σοβαρότητα.