Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Η Αδελφότης Υδραίων Αθηνών γιόρτασε την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου

  • Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 12:58
  • 1'

Γιορτάστηκε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου το πρωί με κάθε ευλάβεια και κατάνυξη στην Αθήνα, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της οδού Ασκληπιού, η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών. 

Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε Δοξολογία και Αρτοκλασία, ενώ πάνω στη σημαία της Ύδρας που ήταν τοποθετημένη στον Ναό, βρισκόταν το ιερό λείψανο του Αγίου, το οποίο και προσκύνησαν με μεγάλη ευλάβεια οι πιστοί.

Η φασκομηλιά από το νησί μας - διαχρονική προσφορά της Οικογένειας Λαβούτα- ήταν διάσπαρτη γύρω από το ιερό λείψανο και οι πιστοί αφού προσκυνούσαν, έπαιρναν μαζί τους ένα κλαδί φασκομηλιάς. 

Μεταξύ των παρόντων στον εορτασμό ήταν: ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης, τα μέλη όπως η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος στην "ΕΠΑΝΟΔΟ", Χριστίνα Ζαραφωνίτου, οι κ. Μαίρη Σαχίνη, Αναστασία Λάσκαρη, Άννα Παπαθανασίου,  οι κ. Σταύρος Πρυμικήρης, Βαγγέλης και Μάρω Ζουρντού, ο Δημήτρης Ράππας, η Αλεξάνδρα Πανίδου, η Ελένη Φαλαγγά, η Ελένη Χριστοδούλου κ.α.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα του Δ.Σ. της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών, του Προέδρου Γιάννη Γ. Σαχίνη.

Το δεξιό κλίτος του Ναού είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο, μια και συνιδρυτές του Ναού του Αγίου Νικολάου ήταν Υδραίοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1895 η μνήμη του Πολιούχου Αγίου μας τιμάται αδιάλειπτα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αθηνών. 
Παράλληλα με την εντοιχισμένη εικόνα του Αγίου με τα μαρτύριά του, στον Ναό φυλάσσεται ιερό λείψανο του Νεομάρτυρα.

Μετά τη λειτουργία η Αδελφότης Υδραίων Αθηνών παρέθεσε καφέ προς όλους τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες μας σε γειτονική καφετέρια, με άρτο και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Και του χρόνου ευχόμαστε να συνεορτάσουμε.

Φωτογραφίες η φωνή της Ύδρας

Έξοδος Στην Ύδρα