Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Μετόχι Θερμησίας - Τι αποφάσισε το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας

  • Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 15:29
  • 1'

Σημαντικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Θερμησίας στο Μετόχι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και η επένδυση πάρκινγκ, ιδιοκτησίας Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας, το οποίο έχει γίνει μίσθωση από την εταιρεία της Ελένης Τσουφλίδου ΙΚΕ.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση στην ως άνω μισθώτρια που αναφέρθηκε με αίτηση της στην τοποθέτηση κολωνακίων σε σημεία παράνομης στάθμευσης, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Θερμησίας και ο Πρόεδρος Ηλίας Κατσάβελας απαντώντας αρνητικά, προτείνει με ομόφωνη απόφασή της Αριθμ. 01/2023, να γίνει μια διάνοιξη δρόμου 1-2 μέτρων δεξιά απέναντι από το πάρκινγκ έως την θάλασσα, να κοπούν οι πικροδάφνες που είναι λανθασμένα τοποθετημένες έξω από το πάρκινγκ και να γίνει δρόμος με άνοδο και κάθοδο και διαχωριστική λωρίδα στη μέση.

Ακόμα να γίνει σωστή τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων σε όλο το μήκος του δρόμου από την επαρχιακή οδό προς Γαλατά έως την θάλασσα και το λιμάνι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε η Αστυνομική Αρχή, η Λιμενική Αρχή να έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες.

Η απόφαση στάλθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ερμιόνιδας.