Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Μεγάλη συμμετοχή και ατέλειωτο ξεφάντωμα στο Καρναβάλι της Ύδρας

  • Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 20:30
  • 1'

Ασταμάτητος χορός, διασκέδαση, γλέντι, ευφάνταστες στολές και μεγάλη συμμετοχή έκαναν το Καρναβάλι της Ύδρας μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω Covid-19, να βρίσκει τους συμμετέχοντες στο ζενίθ της χαράς.

Η συνάντηση των καρναβαλιστών έγινε στις 14:30 στην Πλατεία Βότση, όπου αφού συγκεντρώθηκαν, μικροί και μεγάλοι δημιούργησαν μια πολύχρωμη πομπή. Σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο μπροστά πήγαινε το μουλάρι της οικογένειας Παύλου, οι οποίοι συμμετέχουν αμέτρητα χρόνια στον εορτασμό, ακολουθούσε ο Καρνάβαλος που φέτος ήταν ο Κώστας Καλαμαράς, και στη συνέχεια ο γαμπρός και η νύφη μαζί με όλους τους υπόλοιπους μασκαραμένους. Όλοι ήταν γεμάτοι κέφι και ντυμένοι με κάθε λογής στολές, έτοιμες ή φτιαγμένες από τους ίδιους, κρατούσαν τα αποκριάτικα αξεσουάρ όπως καραμούζες, ροκάνες, ντουντούκες, ντέφια και σερπαντίνες και ανηφόριζαν για τον γύρο του καρναβαλιού.

Πρώτη στάση έγινε στην Υδραγωγή όπου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, κάθως εκεί δυο υπέροχες χορεύτριες έδιναν το δικό τους Samba Show γεμάτες μπρίο και ρυθμό! Ο κόσμος κατέλαβε όλο το συγκρότημα της Υδραγωγής και διασκέδασε με samba και πολύ χορό!

Η καρναβαλική πομπή ακολούθησε τη διαδρομή της στο Καμίνι και έφτασε στο λιμάνι του νησιού για το γλέντι με την Βασιλική Κατερίνη. τον Dj Αλέξανδρο Ασβεστά και το καθιερωμένο Κρέμασμα του Καρνάβαλου.

Στις φωτεινές και ευχάριστες στιγμές ήταν οι μικροί "μασκαράδες" που είτε βρισκόντουσαν στην αγκαλιά της μητέρας τους, είτε στα καροτσάκια τους, έμοιαζαν να μπαίνουν και αυτοί λίγο-λίγο στην έννοια του αποκριάτικου ξεφαντώματος!

Και του χρόνου ευχόμαστε και Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλους!

Φωτογραφίες: η φωνή της Ύδρας