Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Με επισημότητα γιόρτασε η Ύδρα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

  • Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 18:55
  • 1'

Mε μια ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη μέρα, σε κλίμα πατριωτισμού και με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ύδρα.

Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο. Τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ. ΕΦΡΑΙΜ εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ.π. Ακίνδυνος Δαρδανός.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις αρχές του νησιού. Την έναρξη έκανε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης. Ο πανηγυρικός λόγος της επετείου εκφωνήθηκε από την Σταματίνα Μαρκαντώνη, πτυχιούχο Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Προαγωγή Υγείας και Επιστήμης του στρες στην Ιατρική Αθηνών.
Στη συνέχεια ακούστηκαν ποιήματα από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων.

Με τη λήξη, πλήθος κόσμου αποχώρησε από τον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης και μεταφέρθηκε στην παραλία του νησιού όπου παρακολούθησε και χειροκρότησε με ενθουσιασμό την όμορφη παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των μπουρλοτιέρηδων, του  Μουσικού Συλλόγου Ύδρας και των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Υ.Ν.Ο.

Τελετάρχης του εορτασμού ήταν ο Εμμανουήλ Πούλος.

Φωτογραφίες: η φωνή της Ύδρας