Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Λουόμενοι παραβίασαν την απαγορευτική πινακίδα της παραλίας του Αυλακιού

  • Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 17:51
  • 1'

avlaki2Λουόμενοι αγνόησαν την απαγορευτική πινακίδα της εισόδου, κατέβηκαν τα σκαλοπάτια και βρέθηκαν απτόητοι να κολυμπούν στην παραλία του Αυλακιού. Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, φαίνεται να κάνουν την ηλιοθεραπεία τους. Απ' ότι μας λένε κάτοικοι της περιοχής το φαινόμενο είναι πολύ συχνό!

Το φετινό καλοκαίρι η παραλία Αυλάκι θα παραμείνει κλειστή μέχρι να εκπονηθεί η απαραίτητη μελέτη και να υλοποιηθεί το σχετικό έργο αντιμετώπισης κατολισθήσεων, δήλωσε πριν ενάμιση μήνα ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης. Εξειδικευμένοι μηχανικοί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής καθώς και από το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ). Αλλά και οι δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες με τις σχετικές εκθέσεις τους διαπίστωσαν την επικινδυνότητα της κατάστασης και  συνέστησαν στον Δήμο Ύδρας την απαγόρευση της πρόσβασης.

Και ενώ υπάρχει όπως φαίνεται στην φωτογραφία απαγόρευση εισόδου στην παραλία λόγω της επικινδυνότητας πτώσεων βραχών, αρκετοί επισκέπτες την αγνόησαν προκειμένου να εισέλθουν και να κάνουν μπάνιο. Το πρόβλημα αναμένεται να μεγεθυνθεί όσο περνάει ο καιρός.

Η ΦτΥ μίλησε για το θέμα με την Λιμενάρχη Ύδρας Μαρία Σπηλιοπούλου η οποία έδειξε καλή διάθεση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, με αύξηση των περιπολιών, βάσει του υπάρχοντος προσωπικού αλλά και ανταπόκριση στις καταγγελίες που θα λάβει το Λιμεναρχείο ώστε να απομακρύνει τους λουόμενους από την "κλειστή" παραλία.  

Παράλληλα η Αστυνομία της Ύδρας, υπεύθυνη για την πλευρά πάνω από την θάλασσα, γνώριζε ήδη ανάλογα περιστατικά και είχε προβεί σε αντίστοιχη απομάκρυνση πολιτών από την παραλία. Αρμόδιος αναφέρθηκε επίσης ότι με περιπολίες τους, θα εξετάζουν το σημείο αλλά και κατόπιν ενημέρωσης θα βρίσκονται εκεί.

Σε κάθε περίπτωση μια και μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών και την επικινδυνότητα του χώρου, θα ήταν θεμιτό να τοποθετηθεί από τον Δήμο Ύδρας μια πιο ενισχυμένη πόρτα που να μην μπορούν να την παραβιάσουν, αλλά και χαμηλά στην παραλία από το ΔΛΤΥ να τοποθετηθεί μια πινακίδα απαγόρευσης στο κολύμπι.

Ακόμα θα μπορούσε να εξετασθεί να δίνεται κάποιο πρόστιμο στους παραβάτες.