Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Συζήτηση για την ομαλή διέλευση των ιπποειδών στα στενά της Ύδρας

  • Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 13:06
  • 1'

syn0523Συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικών συμβουλίων για το θέμα της ομαλής διέλευσης των ιπποειδών στα στενά της Ύδρας και την αναγκαία απόστασή τους μεταξύ των εκάστοτε τραπεζοκαθισμάτων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγωγιατών Γιώργος Βούλγαρης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των ιπποειδών κατά την διέλευσή τους από τα στενά της Ύδρας όταν είναι φορτωμένοι με πράγματα ή επιβάτες και συγκεκριμένα όπου υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα.

Τόνισε την αναγκαιότητα τα τραπεζοκαθίσματα να τηρούν τα σημεία των γραμμών τους ώστε να μην διακυβεύεται η ασφάλεια των συνδαιτημόνων των τραπεζιών.

Παράλληλα τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Ύδρας Παναγιώτης Ράμπιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις με τα εν λόγω καταστήματα και θα πρέπει να εξυπηρετούνται και οι πελάτες με τον καλύτερο τρόπο. Ζήτησε επίσης από τον κ. Βούλγαρη αν έχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, η Αντιδήμαρχος Μαίρη Κάτσικα, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αναστασία Μαυρομάτη, ο Αντιπρόεδρος του ΔΛΤΥ Τάκης Μαρκαντώνης, ο Ανεξ. Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Καραμήτσος, η διοίκηση και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, η Λιμενάρχης, καθώς επίσης αγωγιάτες και επαγγελματίες του νησιού.

Αφού έγινε ένας γόνιμος διάλογος, όπου κοινό σημείο ήταν από όλες τις πλευρές η προσπάθεια ώστε να μην προκληθεί κανένα ατύχημα, ζητήθηκε να επανέλθει ο Πρόεδρος των Αγωγιατών Γ. Βούλγαρης με ένα συγκεκριμένο σχέδιο διέλευσης των ιπποειδών σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτη Ράμπια, ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των αγωγιατών σε σχέση πάντα και με τις θέσεις των επαγγελματιών καταστηματαρχών.

syn20523

Ο Δήμαρχος Γ. Κουκουδάκης, άκουσε τις δυο πλευρές και ανέφερε ότι αφού εξετάσει τις θέσεις τους, θα γίνει μια νέα συνάντηση όπου θα δοθεί μια τελική λύση στο πρόβλημα. Τόνισε επιπλέον το μεγάλο ζήτημα με τις κοπριές που θα πρέπει να μαζεύονται από όλους τους αγωγιάτες.