Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου σχετικά με δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την Ύδρα

  • Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 19:59
  • 1'
Σε ανακοίνωση προέβη ο Εμπορικός, Επαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Ύδρας με αφορμή τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.


Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

Η Ύδρα έχει εντυπωθεί στη συνείδηση όλων ως το νησί χωρίς αυτοκίνητα. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα καθώς υπάρχει ένα ιδιαιτέρως αυστηρό πλαίσιο προστασίας του νησιού, το οποίο έχει επιβληθεί από το Κράτος. Άλλωστε, η πλειοψηφία των δρόμων αποτελείται από πολυάριθμα σκαλοπάτια και οι μεταφορές όλων των πραγμάτων, σε περιοχές στις οποίες δεν είναι δυνατόν να μεταβούν τα αυτοκίνητα του Δήμου ή καρότσια, γίνεται με μουλάρια.

Τις τελευταίες ημέρες δυσφημείται ολόκληρος ο κλάδος των αγωγιατών, αλλά και εν γένει οι κάτοικοι της Ύδρας, από ένα δήθεν  περιστατικό κακοποίησης ενός μουλαριού.
Δυσφημείται από ένα περιστατικό, το οποίο διερευνήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες κατέληξαν στο ότι δεν υφίσταται κακοποίηση ή υπερφόρτωση του ζώου, καθώς το φορτίο ήταν πολύ πιο κάτω από το επιτρεπόμενο όριο.
Εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διασποράς του εν λόγω περιστατικού μέσω διαδικτύου, πολλοί "φιλόζωοι" καταφέρονται σε βάρος συμπατριωτών μας με απρεπείς, εκφράσεις, υβριστικά σχόλια, ακόμη και με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όσων "τολμούν" να εκφράσουν άποψη αντίθετη από τη δική τους.
Η άκριτη αυτή αναπαραγωγή του περιστατικού, συνοδευόμενη με απαξιωτικά σχόλια για την Ύδρα και τους Υδραίους, προσβάλλει κατάφωρα την προσωπικότητά μας, ως κατοίκων αυτού του νησιού.
Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγωγιατών και των κατοίκων του νησιού αγαπά και φροντίζει τα ζώα. Παράλληλα, οι προτεινόμενες εκ μέρους κάποιων φιλόζωων λύσεις περί κυκλοφορίας ηλεκτρικών τρικύκλων ή εγκατάστασης ραγών στα κλιμακωτά καλντερίμια για τη μεταφορά προϊόντων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν γνωρίζουν καθόλου το νησί και τις δυσκολίες του. Καλούμε όλους τους φιλόζωους του καλοκαιριού και του πληκτρολογίου να διευρευνούν τα όσα καταγγέλουν δημόσια, πριν στραφούν κατά των ζωών βιοπαλαιστών και των μονίμων κατοίκων του νησιού που το κρατούν ζωντανό 12 μήνες τον χρόνο.

Για τον Εμπορικό Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Ύδρας
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Ράμπιας