Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Save Your Hood - Πάνω από 500 λίτρα απορριμμάτων μάζεψαν εθελοντές στο Γήπεδο

  • Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 10:41
  • 1'

Απορρίμματα πάνω από 500 λίτρα μαζεύτηκαν από την περιοχή του Γηπέδου της Ύδρας μέσω της εθελοντικής δράσης των Υδραίων συμπολιτών μας (Save Your Hood). 

Την φωτογραφία δημοσίευσαν στα social media οι εθελοντές της δράσης, Βασιλική Γκιώνη και Εμμανουήλ Φραγκίσκος Σπηλιώτης.

Συμμετείχαν η Βασιλική Γκιώνη και ο πατέρας της και οι Εμμανουήλ Φραγκίσκος Σπηλιώτης, Άκης Σιδέρης, Νέλλη Ρίζου και Βασίλης Ζούζιας. 


Λίγα λόγια για το Save Your Hood

Το κίνημα Save Your Hood ενδυναμώνει πρωτοβουλίες και δίνει στους πολίτες τα μέσα να δράσουν παρέχοντας κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες και τις ανησυχίες τους και να ενδυναμώσουν ο ένας τον άλλον για πιο υγιείς γειτονιές. 

Ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που γρήγορα γιγαντώθηκε για την ευαισθητοποίηση του αυξανόμενου κοινού για το πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώνοντας ενεργούς πολίτες και άλλες εθελοντικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. 

Απόβλητα κάθε είδους – πλαστικά, άλλα υλικά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ανακυκλώσιμα, οικοδομικά απόβλητα, θαλάσσια απορρίμματα, οργανικά ακόμη και επικίνδυνα απόβλητα έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα. 

Η ανάγκη για όλους μας να έχουμε πιο καθαρά, πιο όμορφα αισθητικά, πιο υγιεινά μέρη για να ζήσουμε, μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.