Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Κατολίσθηση βράχων στο Αυλάκι μετά τη χθεσινή καταιγίδα

  • Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 15:51
  • 1'
avl20923Κατολίσθηση βράχων προκλήθηκε στο Αυλάκι μετά τη χθεσινή καταιγίδα ενώ παράλληλα κατρακύλησαν στην παραλία και πολλές πέτρες.
Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης ανέφερε στα social media, υπενθυμίζοντας σε όλους το κλείσιμο της παραλίας που έχει γίνει από τον περασμένο Μάρτιο και την επικινδυνότητα του χώρου, λέγοντας τα εξής:
"Θερμή παράκληση σε όλους να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία "Αυλάκι". Η χθεσινή (06/09/2023) καταιγίδα ήταν αρκετή στο να προκαλέσει κατολίσθηση βράχων και πετρών ικανών να προκαλέσουν απώλεια ανθρώπινης ζωής! Έχουμε από τον περασμένο Μάρτιο προχωρήσει στο κλείσιμο της εν λόγω παραλίας. Τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής όσο και το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) με αντίστοιχες εκθέσεις μας συνέστησαν, λόγω επικινδυνότητας, την απαγόρευση πρόσβασης στο "Αυλάκι". Προχωρήσαμε ήδη στην ανάθεση της σχετικής μελέτης και πιστεύουμε ότι του χρόνου το Καλοκαίρι θα απολαύσουμε όλοι μας με ασφάλεια την αγαπημένη μας παραλία. Αυτό που προέχει στις αποφάσεις μας είναι η προστασία της Ανθρώπινης Ζωής."