Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Από την ευχάριστη δεξίωση του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά

  • Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 18:14
  • 2'

Mετά τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου και το πέρας της λιτάνευσης της Ι. Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου, πραγματοποιήθηκε ευχάριστη δεξίωση του Υ.Σ.Π., στο ξενοδοχείο Savoy, με εδέσματα, κεράσματα και καφέ και χυμό.

Eκεί η Πρόεδρος Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε εγκάρδια τις αρχές του τόπου μας, τους επισήμους, τα μέλη αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, Υδραίους και μη, καθώς και εκπροσώπους φορέων, που για άλλη μια χρονιά ήταν πολυπληθείς και τίμησαν τον εορτασμό και την επέτειο του Συνδέσμου. Μίλησε επίσης ο Β' Αντιπρόεδρος του Υ.Σ.Π. Δικηγόρος Νίκος Δαρδανός μεταφέροντας σημαντικά μηνύματα με ενωτικό λόγο. 

Στην αίθουσα υπήρχε μεγάλη οθόνη όπου παρουσιάζονταν φωτογραφίες από τις δράσεις του Συνδέσμου.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τον Υ.Σ.Π. 

Βραβεύτηκε η Μαρία Βέτιμη, Α' Αντιπρόεδρος του Υ.Σ.Π., και εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη για την προσφορά της στον Υδραϊκό Σύνδεσμο.

Επίσης βραβεύτηκε από την Πρόεδρο του Υ.Σ.Π, Άννα Βάρκα Μαυροειδάκου, ο Παναγιώτης Ράππας και η Νεκταρία Λουλού Ράππα για την προσφορά τους προς τον Υδραϊκό Σύνδεσμο.

Στη συνέχεια την ενδιαφέρουσα ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Ύδρας, Β. Γραμματέας παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε για τον βίο του Αγίου Κωνσταντίνου τη βιαιότητα των μαρτυρίων του, κάνοντας λόγο για τη βία που υπάρχει και σήμερα σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας.

Ο Πρωτοσύγκελλος έλαβε αναμνηστικό δώρο από τον Υ.Σ.Π και την Πρόεδρό του κ. Βάρκα για τη συνεργασία του αλλά και την προσφορά του. 

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που στο νησί μας υλοποιήθηκαν ή έχουν διασφαλισμένη χρηματοδότηση έργα ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι η εκλογή του για τρίτη θητεία ήταν νίκη επιβράβευσης του έργου της δημοτικής αρχής. 

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν καλαίσθητο ημερολόγιο του νέου έτους από το Κοινωφελές Ίδρυμα Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Βλαχάκος, η σύζυγος του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Κώστα Κατσαφάδου, Νόρα Μιχαλολιάκου, o Βουλευτής της ΝΔ στη Β' Πειραιά Γεώργιος Βρεττάκος, η νεοεκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Σούλα Λεωτσάκου, ο τ. Βουλευτής Νίκος Μανωλάκος, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, η Αντιδήμαρχος Μαίρη Κάτσικα, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Καραμήτσος και νεοεκλεγμένος επικεφαλής του συνδυασμού "ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ", οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Τζίνα Μαραγκού, Κωνσταντίνος Μπεράτης, Ματούλα Τσιτσινάκη, οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μειοψηφίας Παναγιώτης Μανίκης, Ντίνα Αδαμοπούλου καθώς και μέλη της αυτής παράταξης Πάνος Σκάγκος, Ελένη Δαρσινού και Φανή Λουλού, ο π. Δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Πόρου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων, ο Καθηγητής στο ΠΑΠΕΙ Χρήστος Καμπούρης, ο Γιώργος Γκολέμης, Ναύαρχος Άγγελος Τούντας, ο πρόεδρος του Υ.Ν.Ο. Θοδωρής Μουστακαρίας, ο Γιάννης Βούλγαρης μέλος Δ.Σ. του ΣΕΦ, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαριανών, Ανδρέας Καραγιώργης, ο Γιώργος Μουνδρέας, η συγγραφέας Πόπη Δέδε Δεσύλλα με τον σύζυγό της Αθανάσιο Δέδε, ο Λευτέρης Τσίτζηρας, ο Γραμματέας του ΥΣΠ Νίκος Σταματάκος, μέλη του ΥΣΠ και άλλων συνδέσμων και πολλοί άλλοι.