Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού επισκέφτηκαν οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Ύδρας

  • Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 12:51
  • 1'
Στο πλαίσιο της φετινής δράσης του Γυμνασίου Ύδρας με τίτλο «Υιοθεσία Πλοίου» την Τρίτη 9.4.2024, την τελευταία διδακτική ώρα οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.
Τους μαθητές/τριες υποδέχτηκε ο αναπληρωτής Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλης Σταυρόπουλος, ο οποίος τους/τις ξενάγησε στους χώρους της Ακαδημίας, αναφέρθηκε στην ιστορία της, ενημέρωσε για τον τρόπο εισαγωγής σ’ αυτήν και μίλησε αναλυτικά για τη λειτουργία της καθώς και για τις παρεχόμενες σ΄ αυτήν σπουδές.
Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες οδηγήθηκαν στην αίθουσα ηλεκτρονικών οργάνων της Ακαδημίας, όπου ο καθηγητής cpt Γιάννης Ασημακόπουλος τους επέδειξε τα όργανα παλαιάς τεχνολογίας που φυλάσσονται στον χώρο αυτό (γυροπυξίδες και ραντάρ παλαιού τύπου, ανεμόμετρο, δρομόμετρο, τιμόνια κ.α.) εξηγώντας παράλληλα τη λειτουργία του καθενός από αυτά. Στη συνέχεια, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/τριες μας να χρησιμοποιήσουν τους πρόσφατα τοποθετημένους για την εκπαίδευση των σπουδαστών/τριών της Ακαδημίας προσομοιωτές γέφυρας (simulator). Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τη ναυτιλία και το ναυτικό επάγγελμα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες από το Γυμνάσιο Ύδρας στον Διοικητή της ΑΕΝ Ύδρας, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ., κ. Ευάγγελο Δανόπουλο καθώς και στον Διευθυντή Σπουδών, cpt Χρήστο Κοτζιά για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στο αίτημά τους για επίσκεψη στους χώρους της Ακαδημίας και την αγαστή συνεργασία τους στην οργάνωση της διδακτικής αυτής επίσκεψης.
Όπως επίσης ευχαριστίες στον Αναπληρωτή Διευθυντή Σπουδών κ. Βασίλη Σταυρόπουλο και τον καθηγητή cpt Γιάννη Ασημακόπουλο για την όμορφη ξενάγησή τους και τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν με τους μαθητές/τριες καθώς, επίσης, και όλους τους καθηγητές/τριες και σπουδαστές/τριες της Ακαδημίας για τη φιλόξενη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γυμνασίου.
gym20424
gym30424