Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης του Θαυματουργού

  • Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 19:27
  • 1'
Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ότι: 

Με λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 3η Σεπτεμβρίου 2023 ο Όρθρος και η Τρισαρχιερατική Θ.Λειτουργία για την Ιερά μνήμη της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης του Θαυματουργού εις τον πανηγυρίζοντα παμμεγέθη Ι.Ναό Του εν τη Νήσω της Αιγίνης.
Της Θ.Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.ΧΑΡΙΤΩΝ ,ο οποίος εκήρυξε τον Θ.Λόγον κάνοντας εκτενή αναφορά στην σημασία της τιμής και της προσκύνησης των Τιμίων Λειψάνων.
Σημείωσε την διαφωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την καύση των νεκρών.
Ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία και προ αυτής οι ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ προς άπαντας τους τιμώντας την Ιερά μνήμη της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.
Τέλος πραγματοποιήθηκε μικρά λιτάνευση πέριξ του παμμεγέθους Ι.Ναού του Αγίου και Τρισάγιο επί του Τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού ΙΕΡΌΘΕΟΥ του και κτίτορος του Ι.Ναού του Αγίου Νεκταρίου.
Τις Ιερές Ακολουθίες μετέδωσαν οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Η Ιερά Μονή παρέθεσε στους Αρχιερείς, Ιερείς και τις Αρχές εόρτιο πρωινό.
Η Χάρις του Αγίου Νεκταρίου μαζί μας!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με λαμπρότητα τελέστηκε το εσπέρας της 2ας Σεπτεμβρίου 2023 ,ο Τρισαρχιερατικός Μ.Εσπερινός εις τον πανηγυρίζοντα παμμεγέθη Ι.Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης του θαυματουργού, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.ΦΙΛΟΘΕΟΥ, όστις και εκήρυξε τον Θ.Λόγον.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ προσφώνησε τους προσκληθέντας αγίους Αρχιερείς, τον Σεβασμιώτατο Ελασσώνος κ.ΧΑΡΙΤΩΝΑ και τον Θεοφιλεστάτο Ρωγών κ.ΦΙΛΟΘΕΟ, και αφού τους ευχαρίστησε , αναφέρθηκε στο συγκλονιστικό γεγονός της ανακομιδής των μυριπνόων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο Μοναστήρι του .
Ο Τάφος του Αγίου Νεκταρίου είναι πηγή θαυμάτων και αγιασμού.
Προηγήθηκε ο μικρός Εσπερινός στο Καθολικό της Ι.Μονής του Αγίου Νεκταρίου και εν συνεχεία η λιτανευτική κάθοδος της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας στον νέο παμμεγέθη Ι.Ναό.
Αργότερα ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία που θα περατωθεί τις πρωινές ώρες.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ