Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Let's do it Greece ~ Στις 29 Απριλίου, η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας

  • Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 18:34
  • 1'

Στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, Let's Do It Greece στην οποία συμμετέχει και η Ύδρα. Πέρσι στην εθελοντική εκστρατεία συμμετείχε ο Δήμος Ύδρας, η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΥ), το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, τα σχολεία, Nηπιαγωγεία και δημοτικά, το Λύκειο, η Υδραγωγή, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, οι ιδιοκτήτες θαλασσίων ταξί και πολλοί εθελοντές. Ενώ την αρχή στην εθελοντική εκστρατεία έκανε πρόπερσι το φιλοζωικό σωματείο "Η Κιβωτός Της Ύδρας".

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας!
Φαίνεται ακατόρθωτο; Κι όμως, το 2017 συντονίστηκαν 109.000 εθελοντές, το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό ρεκόρ των 150.000 εθελοντών, σε μια ημέρα εθελοντικών δράσεων με επίκεντρο το περιβάλλον.
Η συγκεκριμένη δράση οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, νέα παιδιά με όρεξη και πάθος για δημιουργία, πολλοί από τους οποίους αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από τα σχολεία, τα οποία ξεχωρίζουν κάθε χρονιά με εντυπωσιακή συμμετοχή.
Η θεματική της φετινής δράσης είναι ‘’Νεολαία και Πανεπιστήμια’’. Στόχος είναι να συμμετέχει δυναμικά άλλο ένα ενεργό και πολλά υποσχόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι. Συνεπιβάτης στο εθελοντικό όνειρο του Let’s do it Greece, και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις, Λένα Δανιηλίδου, η οποία δήλωσε: “Είναι τιμή μου να ενώσω το εθελοντικό όνειρο του Let s do it Greece με τον αθλητισμό και δη του τένις. Σήμερα ανοίξαμε την πύλη στο αύριο γιατί η κάθε αλλαγή μας ανήκει, μας ενώνει και έχει την δύναμη να σπάσει τα τετριμμένα. Ας αρχίσει το ταξίδι μας!”