Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Μήνυμα του Υπουργού Φώτη Κουβέλη στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

  • Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 00:04
  • 2'

 Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί διεθνώς από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως ημέρα υπενθύμισης του χρέους και του καθήκοντός μας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου - μήνυμα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το οποίο έχει ως εξής:

 " Έλληνες ναυτικοί,

     Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί διεθνώς από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως ημέρα υπενθύμισης του χρέους και του καθήκοντός μας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Ο εορτασμός της μας φέρνει όλους έναντι των ευθυνών μας και ιδιαίτερα εσάς, τους ανθρώπους της θάλασσας, τους Έλληνες ναυτικούς.

     Καλούμε λοιπόν εσάς, που βιώνετε καθημερινά το υγρό στοιχείο, το οποίο αποτελεί για εσάς ταυτόχρονα φυσικό περιβάλλον διαβίωσης αλλά και χώρο εργασίας, να δώσετε το παράδειγμα σε όλους τους άλλους για τον σεβασμό του θαλάσσιου περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του από την αδιαφορία, την αμέλεια, την ασυνείδητη εκμετάλλευση και την εσκεμμένη ρύπανση που μπορεί να προκαλέσει ο ανθρώπινος παράγοντας.

     Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχει ενεργά μέσω του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών της χώρας μας, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την κοινωνία καθώς και τους αρμόδιους φορείς αναφορικά με τα προβλήματα της θαλάσσιας ρύπανσης, σε μια κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

     Φέτος ευελπιστούμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα αποτελέσει αφετηρία έντονου προβληματισμού αλλά και υιοθέτησης μιας νέας αντίληψης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με τη συμβολή όλων μας για την εξασφάλιση ενός καλύτερου παρόντος και ενός ακόμη καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας.

   Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλά ταξίδια, με ήρεμες αλλά και καθαρές θάλασσες. "

                         Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


MINISTRY OF MARITIME AFFAIRS AND INSULAR POLICY

MESSAGE BY MINISTER
Mr. Fotis Kouvelis
ON THE OCCASION OF THE WORLD ENVIRONMENT DAY

Dear seamen,

     The World Environment Day has been established internationally by the United Nations (UN) as a key reminder of our obligation and duty towards our natural environment. Its celebration brings all of us and especially the people of the sea in front of our responsibilities

     Therefore, I call on all those that the sea is their natural living environment and at the same time their place of work, to provide the right example for respecting the marine environment, contributing substantially to its protection from negligent behavior, unconscious exploitation and of course, from deliberate pollution that could be caused by human activities.