Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων - "Σταθερά αυξανόμενοι οι ρυθμοί ανακύκλωσης στα νησιά μας"

  • Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 20:08
  • 1'

Ανακυκλώθηκαν πάνω από 10 τόνοι υλικού σε Δήμους της ΠΕ Νήσων

Σε προοδευτικά επίπεδα, σύμφωνα με τα δημογραφικά δεδομένα της περιφερειακής ενότητας, κυμάνθηκαν για τον μήνα Σεπτέμβριο τα ποσοστά ανακύκλωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «The Green City» στους Δήμους της ΠΕ Νήσων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων που συγκεντρώθηκαν ανά υλικό διαμορφώνονται ως εξής:

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

            217,24 ΚΙΛΑ

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

            285,91 ΚΙΛΑ

ΧΑΡΤΙ

         4.200,28 ΚΙΛΑ

ΓΥΑΛΙ

         1.072,20 ΚΙΛΑ

ΕΛΑΙΑ

            125,00 ΚΙΛΑ

ΡΟΥΧΑ

         1.433,44 ΚΙΛΑ

PET

            883,10 ΚΙΛΑ

ΣΚΛΗΡΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

            751,13 ΚΙΛΑ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ

               0,00 ΚΙΛΑ

ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

         1.069,98 ΚΙΛΑ

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης THE GREEN CITY της Περιφέρειας Αττικής ανθίζει συνεχώς και που συνεχίζει να βρίσκει τους Δήμους της ΠΕ Νήσων και τους πολίτες ιδιαίτερα ενεργούς. Το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να συμβάλουμε ώστε η Αττική να αποτελέσει Πράσινη Περιφέρεια, βλέπουμε να αποκτά σάρκα και οστά μέσα από την αφοσίωση και την αγάπη των πολιτών για την ανακύκλωση. Τα αποτελέσματα του ΕΔΣΝΑ αναφορικά με το πρόγραμμα για τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα οποία η ΠΕ Νήσων συγκέντρωσε περισσότερους από 10 τόνους ανακυκλώσιμου υλικού, αποτελούν τρανή απόδειξη ότι τα νησιά μας αποτελούν σημαντικό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης.

Φυσικά τα εύσημα ανήκουν στους πολίτες και είναι τιμή μας που μέσα από αυτή τη δράση γινόμαστε κρίκοι της αλυσίδας που προωθεί την αγάπη για το περιβάλλον και την οικολογία. Κερδίζουμε έτσι το μεγάλο στοίχημα ώστε να αφήσουμε στην νέα γενιά ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό πού παραλάβαμε.»