Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Save Your Hood - Πάνω από 600 λίτρα απορριμμάτων μάζεψαν εθελοντές στα Γεφύρια

  • Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 17:21
  • 1'

Απορρίμματα πάνω από 600 λίτρα μαζεύτηκαν από την περιοχή Γεφύρια γύρω από το Γυμνάσιο - Λύκειο Ύδρας μέσω της σημερινής δράσης του Save Your Hood. 

Την φωτογραφία δημοσίευσαν στα social media οι συμμετέχοντες εθελοντικά στην δράση, Εμμανουήλ Φραγκίσκος Σπηλιώτης και ο Άκης Σιδέρης.Λίγα λόγια για το Save Your Hood

Το κίνημα Save Your Hood ενδυναμώνει πρωτοβουλίες και δίνει στους πολίτες τα μέσα να δράσουν παρέχοντας κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες και τις ανησυχίες τους και να ενδυναμώσουν ο ένας τον άλλον για πιο υγιείς γειτονιές. 

Ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που γρήγορα γιγαντώθηκε για την ευαισθητοποίηση του αυξανόμενου κοινού για το πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώνοντας ενεργούς πολίτες και άλλες εθελοντικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. 

Απόβλητα κάθε είδους – πλαστικά, άλλα υλικά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ανακυκλώσιμα, οικοδομικά απόβλητα, θαλάσσια απορρίμματα, οργανικά ακόμη και επικίνδυνα απόβλητα έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα. 

Η ανάγκη για όλους μας να έχουμε πιο καθαρά, πιο όμορφα αισθητικά, πιο υγιεινά μέρη για να ζήσουμε, μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.