Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Μια υπέροχη δράση δεντροφύτευσης από τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας

  • Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 12:15
  • 1'
Μια υπέροχη δράση, κατόπιν της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, πραγματοποίησαν τα παιδιά του σχολείου, κάτι που αποδεικνύει την αγάπη για το περιβάλλον και το νοιάξιμο για τα δέντρα του τόπου μας, που τα χρειαζόμαστε αφού παράγουν οξυγόνο!
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά του 1ου Δημοτικού φύτεψαν δεντράκια!
Αφού αντικατέστησαν τα κομμένα δέντρα, φύτεψαν έξι καινούργια.
Και αφού ολοκλήρωσαν τη διαδικασία, τα πότισαν και τοποθέτησαν τις ταμπέλες κάθε τάξης.
Όπως θα αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού, Σκοπός της δράσης αυτής είναι να καλλιεργήσουν μαζί την αγάπη των παιδιών για το περιβάλλον και να τα ευαισθητοποιήσουν στα θέματα προστασίας του. Δεν φυτεύουν απλά ένα δέντρο.
Κάθε τάξη υιοθετεί το δέντρο της, είναι υπεύθυνη γι' αυτό και το φροντίζει.
Στόχος της δράσης είναι, σε βάθος χρόνου, να "πρασινίσουν" τα παιδιά τον δρόμο που οδηγεί στο Μανδράκι. Θέλουν να τα βλέπουν να μεγαλώνουν ταυτόχρονα με τα παιδιά τους, και περνώντας τα χρόνια τα παιδιά να είναι περήφανα που αυτά τα είχαν φυτέψει.
Επίσης λίγο πριν τα Σφαγεία υπάρχει πυροσβεστικός κουρνός. Εκεί έχουν τοποθετήσει 2 κόκκινα κουβαδάκια και θα χαρούν πολύ αν και κάθε πολίτης στην βόλτα του βοηθήσει, ρίχνοντας λίγο νεράκι στα δέντρα τους.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί τους δασκάλους, που με χαρά αγκάλιασαν την δράση αυτή.
Τον κύριο Κώστα Σπηλιώτη, που πρόθυμα και αφιλοκερδώς φτιάχνει κάθε χρόνο τα ξύλινα ταμπελάκια  και όσους βοήθησαν για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση.
Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο με Υγεία, Χαρά και Αγάπη!!!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πασχαλιά | Το σύμβολο της αναγέννησης