Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στην γυναίκα και τα δικαιώματά της

  • Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 10:30
  • 1'
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 8 Μαρτίου το απόγευμα η Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: "Η Iσότητα των φύλων ως προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας" που διοργάνωσε η Επιτροπή Iσότητας του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Η Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα και την προστασία των δικαιωμάτων της.
Έγιναν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις από τους ομιλητές σχετικά με ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αντιμετωπίζει η γυναίκα σε διάφορους τομείς της ζωής της και ανάλογα με τις συνθήκες που βιώνει.  
Μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία και εξειδικευμένη προσέγγιση δόθηκε το έναυσμα για συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα της γυναίκας και την προστασία τους.

Ομιλητές ήταν οι: Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. "Εγκληματολογία" και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου,  Μίκα Ιωαννίδου, Δικηγόρος, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, Ιωάννης Π. Τζιβάρας, Διδάκτωρ Νομικής ΔΠΘ, Διδάσκων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Επισκέπτης Διδάσκων Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, Αγγελική Κουζούμη, Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Πειραιά "Ο καλός ποιμήν", Ειρήνη Συντιχάκη Κοινωνιολόγος, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Την ημερίδα συντόνισε η Αντιδήμαρχος Μαίρη Κάτσικα, Επικεφαλής της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ύδρας, Κοινωνιολόγος.

Πολυμέσα