Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Ο Δήμος Ύδρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση και την Ύδρα

  • Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 11:10
  • 1'
Ο Δήμος Ύδρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (07/04/2021) και το Υγειονομικό Προσωπικό της Χώρας, που δίνει τη μάχη της πρώτης γραμμής ενάντια στην πανδημία, με μια Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση και στην Ύδρα.
Ο Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα στις 07/04/2021 με θέμα: "Η Υγειονομική Υποδομή της προεπαναστατικής και Επαναστατικής Ύδρας"
‘Ώρα έναρξης Εκδήλωσης: 20:00 - Σύνδεσμος Παρακολούθησης για το κοινό: https://www.facebook.com/dimosydras
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κ. Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος, Καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Δντής Θεραπευτικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών, Χειρουργός Θώρακος, Διδάκτωρ των Ιατρικών Σχολών Αθηνών και Δημοκριτείου Θράκης κ. Αθανάσιος Σταματελόπουλος.
Εισηγητές:
Καραμάνου Μαρία, Καθηγήτρια Επιστημολογίας, Ιστορίας και Ηθικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ τίτλος εισήγησης: «Λοιμώδη Νοσήματα στην Ύδρα πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης».
Λάζαρος Βλαδίμηρος διδάκτωρ Ιατρικής ιστορίας του ΕΚΠΑ τίτλος εισήγησης: «Ενέργειες Υγειονομικής Προστασίας της Ύδρας πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης».
Την εκδήλωση συντονίζει και σχολιάζει ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, Επίκουρος καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.