Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο του ΕΑΣΤΕ του Παντείου Πανεπιστημίου με θεματική: «Έρευνα από DiaNEOsis: Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα»

  • Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 18:47
  • 1'

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαΐου η τέταρτη προβολή του σεμιναρίου Έγκλημα και Κινηματογράφος Θ΄ κύκλος με τη θεματική : «Έρευνα από DiaNEOsis: Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα». Πρόκειται για την διαδικτυακή εκδήλωση του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου του οποίου Διευθύντρια είναι η Υδραία, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας  Χριστίνα Ζαραφωνίτου και Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ. ΕΠΑΝΟΔΟΣ.

Προβλήθηκε η εκπομπή: Ορίζοντας «Αρνησιδικία», κείμενα-παρουσίαση: Σωτήρης Δανέζης, σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος

Το σεμινάριο πλαισίωσαν με τις εισηγήσεις τους η Δρ. Φαίη Μακαντάση, Επικεφαλής Ερευνών μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού DiaNEOsis και ο Γ. Συλίκος, Δρ. Ποινικού Δικαίου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Νομικών, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επιστημόνων ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών, Ιδρυτής Διευθυντής της επιστημονικής επιθεώρησης «Πράξη & Λόγος του Ποινικού Δικαίου».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς τους και τις ερωτήσεις τους στους εισηγητές.
Ακολούθησε συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και διατυπώθηκαν προτάσεις για την επίλυση των θεμάτων.

Η κ. Ζαραφωνίτου επεσήμανε στο τέλος του σεμιναρίου: "Το σύνθετο ζήτημα της απονομής της δικαιοσύνης και είχαμε την ευκαιρία να προβληματισθούμε βάσει των υψηλού επιπέδου εισηγήσεων που παρουσιάσθηκαν. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους έγκριτους εισηγητές μας καθώς και τους σημαντικούς συμμετέχοντες. Ευχαριστώ προσωπικά την εξαιρετική ομάδα του Εργαστηρίου μας για την άρτια προετοιμασία και υποστήριξη της οργάνωσης. Η σημερινή -όπως και όλες άλλωστε- συνάντηση αφιερώνεται στους φοιτητές μας, για να προβληματίζονται και να μη χάνουν την ελπίδα τους για μια καλύτερη κοινωνία!"

sem3

sem1

sem2