Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια του ΕΑΣΤΕ του Παντείου Πανεπιστημίου. Τελευταία για το εξάμηνο θεματική: «Ειδικά Εγκληματολογικά Θέματα ΙΙΙ»

  • Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 21:34
  • 1'
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 7η και τελευταία προβολή του κύκλου του σεμιναρίου  Έγκλημα και Κινηματογράφος Θ' κύκλος: «Ειδικά Εγκληματολογικά Θέματα ΙΙΙ»
Πρόκειται για την διαδικτυακή εκδήλωση του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου του οποίου Διευθύντρια είναι η Υδραία, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας  Χριστίνα Ζαραφωνίτου και Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ. ΕΠΑΝΟΔΟΣ.
Το θέμα της προβολής και των εισηγήσεων σήμερα ήταν οι «Φυλακές».
Προβλήθηκε η τηλεοπτική εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας 360 ΜοίρεςΟι «λογοτιμήτες» των φυλακών, Παρουσία-έρευνα: Σοφία Παπαϊωάννου
Συμμετείχαν ως εισηγητές οι:
▪️Ευαγγελία Κατερίνη, Κοινωνιολόγος, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας.
▪️Στέφανος Ραφτόπουλος, Διευθυντής E.K.K.N. Κασσαβέτειας
▪️Χριστάλης Δημήτρης Γεωπόνος E.K.K.N. Κασσαβέτειας
▪️Λεωνίδας Κωτούλας Κοινωνικός Λειτουργός E.K.K.N. Κασσαβέτειας
▪️Βίκυ Σταθοπούλου, Βιολέτα Μάκου, Δημήτης Λιάκος, Φοιτητές Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Μέλη της Ομάδας Νέων Συνεργατών του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας, 
Παρουσιάστηκαν πορίσματα συνεντεύξεων από εκπροσώπους επιλεγμένων καταστημάτων κράτησης για τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην καθημερινότητα των φυλακών. ️
Συντονισμός: Χαρά Βλαστάρη-Δυοβουνιώτου, Επιστημονική Συνεργάτις του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ακολούθησαν ερωτήσεις στους εισηγητές και ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Η κ. Ζαραφωνίτου στο τέλος του σεμιναρίου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε σε όλους καλό και ασφαλές καλοκαίρι και εξέφρασε την ελπίδα της να ξαναβρεθούν όλοι μαζί πάλι το φθινόπωρο κάτω από καλύτερες συνθήκες.