Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Ευκλείδια τριχοτόμηση τυχαίας οξείας γωνίας από τον Γιώργο Σπ. Βασιλείου

  • Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 10:01
  • 2'

Σύμφωνα με τον Αρχιτέκτονα Εικαστικό Γιώργο Σπ. Βασιλείου, ο οποίος επισημαίνει ότι επιτεύχθηκε από τον ίδιο η ευκλείδια τριχοτόμηση τυχαίας οξείας γωνίας μετά από 2.500 χρόνια, η επίσημη δημοσίευση έγινε στη διεθνούς φήμης επιστημονική επιθεώρηση IJISRT- International Journal of Innovative Mathematics and Research Technology 

Μα είναι δυνατόν; Και όμως το "αδύνατο" κάποιες φορές γίνεται δυνατό! Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που περνάει από το  μυαλό κάποιου όταν πρωτοαντικρίζει μια τέτοια αναγγελία. 

Ο Σαλαμίνιος Γιώργος Σπ. Βασιλείου εικαστικός με σημαντική διεθνή  παρουσία, μετά την παρουσίαση του Υπερβατικού Σουρεαλισμού στο Μουσείο της Υδρας τον Ιούλιο του 2018 και την επίσημη δημοσίευση της Φιλοσοφίας του Υπέρβ. Σουρεαλισμού το 2019-20 στο πρωτοποριακό περιοδικό "Ορθός Λόγος", παρουσίασε την Ευκλείδια επίλυση της τριχοτόμησης τυχαίας οξειας γωνιας στη διεθνή επιστημονική επιθεώρηση IJISRT - International Journal of Innovative Mathematics and Research Technology μετά από 2500 χρόνια. 

Το εν λόγω γεωμετρικό πρόβλημα είναι ένα από τα τέσσερα άλυτα γεωμετρικά προβλήματα της αρχαιότητας, μαζί με τον τετραγωνισμό του κύκλου, το διπλασιασμό του κύβου και τα κανονικά πολύγωνα. Οι πιο διάσημες φυσιογνωμίες στην ιστορία της Γεωμετρίας και των Μαθηματικών δεν κατάφεραν να το λύσουν με ευκλείδιο τρόπο. Δηλαδή με μη βαθμονομημένο χάρακα και διαβητη. 

Βεβαίως μιλάμε για τυχαία γωνία από  0°εως 90°.

Μοιραία το συγκεκριμένο πρόβλημα παρέμεινε  άλυτο και θεωρήθηκε "αδύνατο" να επιτευχθεί, μέχρι πρόσφατα. 

Σύμφωνα με τον Αρχιτέκτονα Εικαστικό Γιώργο Σπ. Βασιλείου η λύση που πρότεινε ο ίδιος είναι απλούστατη και χρειάζεται μόνο δύο βοηθητικές γραμμές για να ξεκλειδωθεί η επίλυση του προβλήματος. Η διεθνής επιθεώρηση IJISRT - International Journal of Innovative Mathematics and Research Technology, μετά από προσεκτική δίμηνη έρευνα για την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία της προτεινόμενη λύσης, δημοσίευσε την εργασία του Γ. Β. και του έδωσε το ανάλογο πιστοποιητικό αυθεντικότητας που απονέμεται σε τέτοιες ξεχωριστές περιπτώσεις. 

Βεβαίως και μια εκλεκτή ομάδα έμπειρων Ελλήνων Μαθηματικών έλεγξε με περίσσεια προσοχή την προτεινόμενη επίλυση και κατέληξε στην πλήρη ορθότητα της, οι οποία συμβαδίζει 100% με τα θεωρήματα της Ευκλείδιας Γεωμετρίας λόγω της απλούστατης και ξεκάθαρης διατύπωσης της. 

Η τελική  επίλυση του Γ. Β. είναι  επίσημα διαθέσιμη στο ίντερνετ σε διάφορες επιστημονικές ιστοσελίδες οπως:

LINKS:

https://ijisrt.com/the-final-eucleidian-solution-for-the-trisection-of-random-acute-angle-first-ever-presentation-in-the-history-of-geometry

https://artmo.com/2021/04/historically-first-geometric-presentation-of-random-acute-angles-trisection-euclidean-solution

 https://www.scribd.com 

The final Eucleidian solution for the trisection of random acute angle by giorgios gio vassiliou

Επίσης μπορείτε να την βρείτε αρκεί πληκτρολογήσετε τα παρακάτω:

eucleidian trisection for random acute angle by giorgios  (gio) vassiliou

Ή

Eucleidian trisection for random acute angle 


 unnamed

O Εικαστικός Αρχιτέκτονας Γιώργος Βασιλείου με την διευθύντρια του Μουσείου Ύδρας ΙΑΜΥ κα Ντίνα Αδαμοπούλου και τον π. δήμαρχο Υδρας κ. Κώστα Αναστόπουλο στα εγκαίνια της έκθεσής του, τον Ιούλιο του 2018.