Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΕΑΣΤΕ του Παντείου Πανεπιστημίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

  • Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 18:41
  • 1'

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με την οποία συνδιοργανώθηκε.

zaraf1Ο χώρος, πάντα φιλόξενος, οι εισηγήσεις και οι προβολές πολύ ενδιαφέρουσες.

Προβλήθηκε η ταινία του Άρη Λυχναρά «Ήρωες και αντιήρωες», Καθηγητή Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας.

Έγιναν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

«Η τέχνη του αιματηρού θεάματος»: Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Ε.Κ.Π.Α.

«Η εικόνα του εγκληματία και του υποκόσμου σε δύο χαρακτηριστικές ελληνικές ταινίες:" Κοινωνική Σαπίλα" και "Δράκος"»: Μαρία Κομνηνού, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επικοινωνίας, Ε.Κ.Π.Α, Πρόεδρος του Δ.Σ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

«Τέχνη και κοινωνική πραγματικότητα»: Άννα Λυδάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Αστυνομική λογοτεχνία/αφήγηση: Η δολοφονία ως μία εκ των καλών τεχνών»: Γιάννης Ράγκος, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας, μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).

"Το Σεμινάριο ‘Έγκλημα και κινηματογράφος" ως σημείο συνάντησης της Εγκληματολογίας με την Τέχνη", Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Π.Μ.Σ. «Εγκληματολογία» & Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τον συντονισμό είχε η Λίνα Παπαδάκη Δημοσιογράφος, Σύμβουλος του Προέδρου της ΕΡΤ

Κοινή απαίτηση όλων η συνέχιση παρόμοιων συναντήσεων, ώστε να υπάρχει ο χρόνος για να αναδειχθούν οι πολλές όψεις του θέματος, κάτι που αποτελεί δέσμευση του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του οποίου Διευθύντρια είναι η Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

zaraf2