Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Η επόμενη μέρα του Υδραϊκού - Συνέντευξη του Θοδωρή Μουστακαρία

  • Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 12:45
  • 3'

Στην Ελένη Χριστοδούλου 

Ικανοποιημένος που οι προσπάθειες του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου απέδωσαν καρπούς και έφτασαν να πανηγυρίζουν την άνοδο της ομάδας υδατοσφαίρισης του Υδραϊκού στην Α1 Κατηγορία Ανδρών, δηλώνει ο Πρόεδρος του Ομίλου, Θοδωρής Μουστακαρίας. Για την μεγάλη επιτυχία του Υδραϊκού, αλλά κυρίως για την επόμενη μέρα του και τις μεγάλες ευθύνες που επωμίζεται ο Όμιλος, με στόχο μια πετυχημένη πορεία, μιλήσαμε σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση μαζί του.

 

Κύριε Μουστακαρία, η Ύδρα έζησε ιστορικές στιγμές με την άνοδο του Υδραϊκού στην Α1 Κατηγορία. Νιώσαμε όλοι περήφανοι και εσείς φαντάζομαι δικαιωμένος. Ποια είναι η επόμενη μέρα του Υδραϊκού;

Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα της ομάδας καθώς οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και οι εντατικές προπονήσεις θα είναι γεγονός, όπως και οι ανάλογες μεταγραφές, σκοπός μας είναι ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος να οργανώσει ένα αθλητικό κέντρο στην Ύδρα, το οποίο θα αναδείξει νέους αθλητές, οι οποίοι θα επανδρώσουν τις ομάδες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης των εθνικών μας συγκροτημάτων. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται οπωσδήποτε αθλητικό κέντρο το οποίο θα φέρει κόσμο στην Ύδρα, έσοδα στο νησί και έσοδα στον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο με σκοπό να βοηθήσει και να στηρίξει τη βιτρίνα όλου του εγχειρήματος, που θα είναι η ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α1. Η αιχμή του δόρατος θα είναι η ομάδα του Υδραϊκού που θα διαφημίσει την Ύδρα πάνω απ' όλα σε όλο τον κόσμο, γιατί θα αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια της Α1 και θα προσπαθήσουμε να την προχωρήσουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με καταξιωμένους αθλητές. Και φυσικά θα προάγει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και σαφώς την αθλητική άμιλλα στο νησί.

 

Ποια είναι τα σημερινά έξοδα του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου;
Το κολυβητικό μαζί με την Ιτέα είναι 25.000 ευρώ ετησίως. Ένα ποσό 18.000 με 20.000 ευρώ είναι το χορευτικό του ομίλου. Υολογίζουμε ότι ο ΥΝΟ θα δίνει για την ομάδα, όσα δίνει για το χορευτικό και το κολυμβητικό. Φανταστείτε ότι για το πόλο πέρσι, η ομάδα ανέβηκε κατηγορία με έξοδα μόνο 2.000 ευρώ!

 

Πώς θα καταφέρει να ανταποκριθεί ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος στις οικονομικές απαιτήσεις της ανόδου του Υδραϊκού;

Επειδή όλες αυτές οι ομάδες είναι ημιεπαγγελματικές και υπάρχει ένα budget, αυτό θα καλυφθεί από ανθρώπους που είναι κοντά στον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο και από εμένα, χωρίς να επιβαρύνει παραπάνω από τα άλλα τμήματα -όπως είναι το κολυμβητικό και το χορευτικό- το budget του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου.
Ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν θα κοπεί ή θα ελαττωθεί τίποτα απ' όσα γίνονται αυτή τη στιγμή επάνω στο νησί. Όταν ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος θα αποκτήσει τον δικό του χώρο, ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο το οποίο θα κάνει αθλητικά events, αθλητικές προετοιμασίες και θα έχει δικά του παιδιά που θα αθλούνται και θα αγωνίζονται πάνω στο νησί, τότε θα αναδιαμορφωθεί κι όλος ο σύλλογος.

 

Η ύπαρξη ενός αθλητικού κέντρου προϋποθέτει ισχυρή στήριξη. Πού μπορεί να βασιστεί αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα;
Απαραίτητη είναι η βοήθεια και η συνδρομή του Δήμου Ύδρας και η βοήθεια όλων των ανθρώπων, Υδραίων και Φιλυδραίων που ζουν στο νησί. Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα. Είμαι ρομαντικός, ακούγεται όλο αυτό λίγο μακρινό. Έτσι ακουγόταν και πριν πέντε χρόνια όταν πρωτοαγοράσαμε τους πλωτήρες και ξεκινήσαμε την αγωνιστική ομάδα υδατοσφαίρισης και κολύμβησης και τώρα καμαρώνουμε όλοι για αυτό. Σε πέντε χρόνια αν ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή και αυτή την πορεία, όλα αυτά θα φαίνεται πάλι ότι επιτεύχθηκαν, απλά χρειάζονται πολλοί. Εγώ δηλώνω πρωτεργάτης μαζί με όλο το Δ.Σ. του ΥΝΟ στην πορεία αυτή. Αν όμως δεν βοηθηθούμε, θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση. Δεν μπορεί μόνοι μας να αγωνιζόμαστε για όλα.

 

Σε ποιο σημείο εκτιμάτε ότι θα πρέπει να γίνει αθλητικό κέντρο στην Ύδρα;

θα πρέπει να είναι επί της θαλάσσης. Ιδανικό μέρος είναι στο Μανδράκι που βρίσκονται τώρα οι πλωτήρες. Θα μπορούσε να γίνει ένα Αθλητικό Club. Να είμαστε συνοδοιπόροι με τον Δήμο με σκοπό τη διεύρυνση της Ύδρας, και την έλευση νέου κόσμου στο νησί.
Με την ύπαρξη ενός αθλητικού κέντρου, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Έσοδα θα αποδίδονται στον Δήμο αλλά και την ομάδα. Μέχρι τώρα εδώ που έχουμε φτάσει, ό,τι έχουμε καταφέρει, το καταφέραμε μόνοι μας αλλά πλέον θέλουμε βοήθεια και στήριξη.

 

Ας μιλήσουμε για τον Υδραϊκό και το αυριανό του προφίλ.
Ο Υδραϊκός θα απαρτιστεί από 8 με 10 έτοιμους πολίστες, και 2-3 από την υπάρχουσα ομάδα του Υδραϊκού. Το ρόστερ μας θα είναι όλοι μικροί Υδραίοι πολίστες που θα προπονούνται καθημερινά, ώστε να μπορούν να σταθούν. Σε πέντε χρόνια η Ύδρα, αν κάνει το δικό της αθλητικό κέντρο που λέμε, θα έχει δικά της παιδιά να αγωνίζονται στην ομάδα. Γιατί τα παιδιά της Ύδρας έχουν υποδομή, είναι εξασκημένα. Περπατάνε κάθε μέρα και κολυμπούν. Η έδρα του Υδραϊκού θα είναι σε παραλιακό κολυμβητήριο όπως είναι η Γλυφάδα ή το Καλαμάκι. Θα πληρώνουμε κάθε μήνα στο κολυμβητήριο από τα έσοδα του ΥΝΟ. Γι' αυτό λοιπόν χρειαζόμαστε ανάπτυξη πάνω στο νησί με ένα αθλητικό κέντρο. Αν φτιάξουμε αθλητικό κέντρο θα το οργανώσουν άνθρωποι με διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία στον χώρο, οι ίδιοι που έχουν οργανώσει τους αγώνες του 2004.