Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Υπέροχο αφιέρωμα στην Ύδρα από τον Τάσο Δούση και την εκπομπή "Εικόνες"

  • Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 21:16
  • 1'

Ένα υπέροχο και εκτενές αφιέρωμα στην Ύδρα παρουσίασε σήμερα στο κανάλι OPEN TV, o Τάσος Δούσης και η εκπομπή του "ΕΙΚΟΝΕΣ".

To αφιέρωμα περιελάμβανε εντυπωσιακές λήψεις με drone και βόλτες με τα ιπποειδή σε πολλά σημεία του νησιού, όπως περίπατο από το λιμάνι, μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Κιάφα με τα στενάκια της και το γραφικό Καμίνι.

Απολαυστική ήταν η εμπειρία με σκάφος, με βουτιές και καταδύσεις στα καταπράσινα νερά της Ύδρας στον Δοκό, όπου ο Τάσος Δούσης αποκάλεσε επίγειο παράδεισο αλλά και τις υπόλοιπες παραλίες του Άι Γιάννη, του Αγίου Νικολάου, τον Βλυχό ακόμα και την Σπηλιά.

Το Υδραίικο καλαμάρι είχε την τιμητική του στην ταβέρνα "Ενάλιον" του Γιάννη Κίτσου στον Βλυχό μαζί με τα άλλα νόστιμα εδέσματα.

Ειδυλιακά τοπία, θέα με εκπληκτικά χρώματα και συναντήσεις με τους ντόπιους όπως με την Ρούλα Ράππα και την Δήμητρα Τσίγκου που αγόραζαν τα φρέσκα ψάρια από το καΐκι, λίγη κουβεντούλα με τους αγωγιάτες, ήταν μερικά από τα πλάνα που ταξίδευαν τον θεατή στις ομορφιές και την καθημερινότητα της Ύδρας.

Ο Τάσος Δούσης γεύτηκε το παραδοσιακό αμυγδαλωτό που του πρόσφεραν στο Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη, ο Κυριάκος και ο Δημήτρης, ακόμα ανηφόρισε στο Κάστρο του Μιαούλη, πέρασε από την ΑΕΝ, ξεναγήθηκε στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, την Οικία Π. Τέτση, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και θαύμασε το Φαρμακείο του Βαγγέλη Ραφαλιά που έχει μείνει άθικτο στον χρόνο και αποτελεί εντυπωσιακό δείγμα σε όλη την Ευρώπη.

Πήγε επίσης στο Αρχοντικό Ραφαλιά, ξεναγήθηκε στους χώρους του, όπου διατηρούνται αναλοίωτα στον χρόνο τα ίδια ακριβώς έπιπλα, αντικείμενα και παλιά στοιχεία και τέλος ο Τάσος Δούσης αναφώνησε για την Ύδρα ότι είναι ο Παράδεισος των χρωμάτων, των αρωμάτων και των εικόνων.

Γεμάτος ενθουσιασμό μετέδωσε σίγουρα την διάθεσή του και στους θεατές που θα δρομολογήσουν μια επίσκεψη στο νησί του ονείρου!!!