Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Τιμητική βράβευση στον γενικό γραμματέα του EOT Δ. Φραγκάκη

  • Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 11:10
  • 1'

Τιμητική βράβευση στον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  Δ. Φραγκάκη, απένειμε η FedHATTA και ο ΗΑΤΤΑ, ως αναγνώριση των προσπαθειών του για την προβολή του ελληνικού τουρισμού το 2020, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα ψηλά στις επιλογές των τουριστών την επόμενη ημέρα και να καταφέρει να επανατοποθετηθεί ανάμεσα στις σημαντικές τουριστικές χώρες υποδοχής τουριστών, στην μετά covid 19 εποχή.

Στις προσπάθειες αυτές, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συνέβαλαν και η FedHATTA και ο ΗΑΤΤΑ με την συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με στόχο η παρουσία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές να είναι συνεχής, ο προορισμός "Ελλάδα" να μην σταματήσει να υπάρχει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και η χώρα μας να διατηρήσει τη δυναμική που είχε, έχει και πιστεύουμε ότι θα έχει και την επόμενη περίοδο.

Στην τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου παρουσία των προέδρων των Ενώσεων-Μελών της FedHATTA και του Προεδρείου του ΗΑΤΤΑ, τιμήθηκε και η διευθύντρια Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα Ελ. Σκαρβέλη, αρμόδια για Ολλανδία, Βέλγιο & Λουξεμβούργο, για τη συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας ως προτεινόμενου προορισμού της ECTAA (The European Travel Agents' and Tour Operators' Associations) για το 2ο εξάμηνο του 2020.

O κ. Φραγκάκης ευχαρίστησε τη FedHATTA και τον HATTA για το βραβείο που του απονεμήθηκε, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του ουσιαστικά βραβεύονται όλα τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Εξωτερικό για τη συμβολή τους στην προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού σε μια πρωτοφανή περίοδο για τον παγκόσμιο τουρισμό.

Η συνεργασία του ΕΟΤ με τη FedHATTA και τον HATTA το 2020 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόνισε ο γ.γ. του ΕΟΤ, και υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί και το 2021.

Ο κ. Φραγκάκης τόνισε την βούλησή του για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, και πρόσθεσε ότι τα τουριστικά γραφεία δεν είναι απλώς συνεργάτες στο έργο του Οργανισμού αλλά εταίροι, αναγνωρίζοντας τον ρόλο τους στον παγκόσμιο τουρισμό.

«Το 2021 θα είναι η χρονιά όπου θα αρχίσει να αποκαθίσταται η ισορροπία για τον τουρισμό» συνέχισε ο ΓΓ του ΕΟΤ, εκφράζοντας τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, ενώ αναφέρθηκε στο τριετές στρατηγικό σχέδιο προβολής της χώρας στο εξωτερικό και τόνισε ότι ο ΕΟΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις συμμετοχές των ελληνικών επιχειρήσεων στις virtual τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

ΑΠΕ ΜΠΕ