Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Μετ' εμποδίων το γήπεδο. Nέο πλάνο παράδοσης

  • Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 11:48
  • 2'


Λίγο με το γεφύρι της Άρτας μοιάζει η κατάσταση με το γήπεδο της Ύδρας, αφού ενώ ανακοινώνουμε κάθε φορά μια νέα ημερομηνία παράδοσης, τελικά η ημερομηνία ξαναλλάζει λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων που προκύπτουν.
Όταν τον Μάρτη του 2013 υπογράφηκε η σύμβαση του Δήμου μας με την Περιφέρεια, όλα έδειχναν ότι η παράδοση του γηπέδου θα γινόταν σε λιγότερο από έναν χρόνο. Όμως δυστυχώς από την ημερομηνία σύμβασης μέχρι την τελειοποίησή του, το γήπεδο έχει ξεπεράσει ήδη αυτό το χρονολογικό διάγραμμα και όλα δείχνουν ότι θα φτάσει τουλάχιστον τη διετία, δηλαδή πιθανόν πια να παραδοθεί την Άνοιξη του 2015.
Οι εργασίες έχουν σταματήσει από τις 20 Νοεμβρίου, ενώ η επίσημη απάντηση του εργολάβου Ιάσονα Γκαζιάνη στη «ΦτΥ», είναι ότι έγινε ουσιαστικά διακοπή των εργασιών επειδή υπάρχει ανείσπρακτος λογαριασμός δύο ποσών, που στο σύνολό τους φτάνουν τα 240.000 ευρώ. Όπως επισημαίνει ο κ. Γκαζιάνης έχει λάβει μόνο το ποσό των 40.000 ευρώ από την Περιφέρεια, οπότε βάσει νόμου αν ο εκάστοτε εργολάβος δεν πληρωθεί μέσα σε δύο μήνες από την έκδοση της οφειλής, τότε πρέπει να διακόψει τις εργασίες. Ο εργολάβος αναφέρει ότι υπάρχει γραφειοκρατικό κώλυμα λόγω νέας διοίκησης της Περιφέρειας, υπογραφών κτλ. αν και η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής κάνει ό,τι μπορεί για να κινήσει τις διαδικασίες. Η όλη καθυστέρηση στηρίζεται στις γραφειοκρατικές και απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ενώ όπως υποστηρίζει ο εργολάβος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τεχνικής φύσεως ή τυχόν κατασκευαστικών σφαλμάτων.
Τη Δευτέρα μάλιστα στις 22 Δεκεμβρίου θα κατέβει στην Ύδρα αντιπροσωπεία της επιτροπής παρακολούθησης λογαριασμού, ώστε να κάνει αυτοψία του έργου. Όπως τονίζει ο κ. Γκαζιάνης το έργο ναι μεν έχει σταματήσει προσωρινά, αλλά κάποιες εργασίες κυρίως συντήρησης, εξακολουθούν να γίνονται.
Για να έχουμε ένα στίγμα της πορείας των εργασιών, όταν ο εργολάβος και η εταιρεία του πληρωθούν από την Περιφέρεια, τότε θα δοθεί παράταση από τον χρόνο καθυστέρησης της πληρωμής. Για παράδειγμα στις 31/12/14 λήγει η προηγούμενη παράταση παράδοσης του έργου. Τότε θα ζητήσουν παράταση για δυο μήνες. (28/2/15 παράδοση). Αν υποθετικά μέχρι τις 31/1/15 δεν έχουν πληρωθεί τότε θα ζητήσουν εκ νέου δυο μήνες παράταση. (31/3/15 παράδοση) κ.ο.κ.
Επομένως για την ώρα το ενδεχόμενο παράδοσης του γηπέδου είναι ανοιχτό και δεν υπάρχει σαφής εικόνα, μια και εξαρτάται από την πληρωμή στην οποία θα προβεί η Περιφέρεια.
Oπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων, μάλλον η παράδοση του γηπέδου πηγαίνει για Μάρτη-Απρίλη του 2015 αλλά και πάλι με κάθε επιφύλαξη.
Ας ευχηθούμε πάντως να πάψουμε να είμαστε «θύματα» των κακών συγκυριών και την Άνοιξη να ανοίξει το γήπεδο τις πύλες του και να εγκαινιαστεί επίσημα πια. Φυσικά απ' ότι φαίνεται η ομάδα του Α.Ο.Υ χάνει λογικά τη σεζόν χωρίς τελικά να μπορεί να χρησιμοποιήσει την έδρα της. Περιμένουμε τη στιγμή που το γήπεδο θα είναι πια έτοιμο ολοκληρωτικά και θα δώσει μια νέα διάσταση δραστηριοτήτων αποτελώντας εστία αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους.