Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκε στην Ύδρα με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή Ελλήνων Maitre το 3ο Τουρνουά Ράπιντ

  • Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 12:29
  • 2'

Σημαντικοί αθλητές της χώρας μας με διεθνείς διακρίσεις οι Νικητές των επάθλων.

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή σημαντικών αθλητών της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου και για τρίτη χρονιά,το 3ο Τουρνουά Ράπιντ "ΥΔΡΑ 2019" που οργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας.

Οι σκακιστικοί αγώνες έγιναν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων "Μιαούλεια 2019" και διεξήχθησαν σε φιλόξενη αίθουσα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας.

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά και τους νέους της Ύδρας που αντιμετώπισαν αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα και χορηγία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 28 αθλητές από συλλόγους της Αττικής, της Βορείου Ελλάδος και της Πελοποννήσου καθώς και ελεύθερες συμμετοχές. Έγιναν δε, ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες παρτίδες ενώ υπήρξε έντονος συναγωνισμός μεταξύ των πρωταθλητών σκακιστών για τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Όλοι οι σκακιστές ευχαριστημένοι από την άρτια διοργάνωση, έκλεισαν ραντεβού για το επόμενο τουρνουά, ενώ από πλευράς της διοίκησης του Σ.Ο.Ύδρας σχετικά με το τουρνουά ράπιντ της Ύδρας, στόχος είναι να αναπτυχθεί η διοργάνωση και να εδραιωθεί μεταξύ των καλύτερων τουρνουά της Ελλάδας.

Μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησε τελετή απονομής επάθλων και τιμητικών διακρίσεων. Υπήρξαν οικονομικά έπαθλα για τους πρώτους τέσσερις αθλητές και όμορφα δώρα από το Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδος για τους άλλους νικητές.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης σε σύντομη ομιλία του συνεχάρη όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο τουρνουά και τόνισε τη στήριξη του Δήμου Ύδρας σε όλες τις διοργανώσεις του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας. Ενώ επεσήμανε τη δημιουργική δράση του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επέδωσε τιμητική πλακέτα της φετινής διοργάνωσης των Μιαουλείων στον Πρόεδρο του Σ.Ο.Ύδρας, Γιάννη Καβαλιέρο ο οποίος με τη σειρά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, την Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΥ Κατερίνα Μαραγκού, τη Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου και το προσωπικό του Μουσείου αλλά και τους χορηγούς για την υποστήριξη του τουρνουά.


Τις βραβεύσεις έκαναν: Στους τρεις πρώτους νικητές ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, στην 1η γυναίκα ο Σταμάτης Καλαφάτης ως εκπρόσωπος του ΙΑΜΥ, στον καλύτερο συμμετέχοντα αθλητή του Σ.Ο.Υδρας ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Ύδρας, Γιάννης Καβαλιέρος και στον πρώτο Κ18, ο GM Στέλιος Χαλκιάς.

Νικητές των επάθλων ανακηρύχθηκαν στη γενική κατάταξη:

1ος GM Στέλιος Χαλκιάς

2ος ΙΜ Σωτήρης Μαλικέντζος

3ος ΙΜ Σταμάτης Αρδίτης Κούρκουλος

1η γυναίκα Λίτσα Αβδούλη

1ος Κ18 Κωνσταντίνος Καλογιάννης

Και καλύτερος αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας στο τουρνουά, Σταύρος Ντούσκος (10η θέση Γενικής)


Διευθυντής αγώνων: Αντώνης Καλογιάννης

Επικεφαλής Διαιτητής ΙΑ: Κάραλη Τάνια

Διαιτητής ΝΑ: Κώστας Αγγελόπουλος

Διοργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας

Αιγίδα-χορηγία: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας

Φιλοξενία-Υποστήριξη: Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Χορηγοί: Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδος, Cafe Isalos, Super Market Μήτσιου, Super Market Χρήστου Μπεξή

Πληροφορίες τουρνουά εδώ