Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Τρεις νέες εκθέσεις εγκαινιάστηκαν το Σάββατο 6 Ιουλίου στην Ύδρα

  • Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 23:29
  • 1'

Τρεις νέες εκθέσεις συνέπεσαν και εγκαινιάστηκαν το Σάββατο, 6 Ιουλίου, στην Ύδρα, προσφέροντας μια ποικιλία καλλιτεχνικών εμπειριών στους επισκέπτες του νησιού.

Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στον Καλλιτεχνικό Σταθμό στο Αρχοντικό Τομπάζη και φέρει τον τίτλο "Modern Fiction". Πρόκειται για μια συλλογή έργων που συνενώνει τις δημιουργίες 6 Γερμανών και 5 Ελλήνων εικαστικών. Στην έκθεση μίλησε η συμμετέχουσα από την πλευρά των Ελλήνων Καλλιτεχνών, Πρύτανης της ΑΣΚΤ Δρ Αργυρώ Χατζησάββα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024 και θα λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 16:00 έως τις 20:00. 

Η δεύτερη έκθεση, με τίτλο "Χορευτής στην Ύδρα", φιλοξενείται στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.

Αυτή η έκθεση παρουσιάζει τα έργα του καλλιτέχνη Michael Lawrence και προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την εικαστική προσέγγιση του αείμνηστου καλλιτέχνη μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024.

Η τρίτη έκθεση, που εγκαινιάστηκε ήταν μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής υπό την επίβλεψη και επιμέλεια του Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου, διοργανώθηκε από τον Δήμο Ύδρας και θα φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο «Μελίνα Μερκούρη». Δεκατέσσερις Υδραίοι και φιλυδραίοι ζωγράφοι παρουσιάζουν μέρος από το έργο τους σε αυτή την ομαδική έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου 2024.

Οι συγκεκριμένες εκθέσεις προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να βυθιστούν στην τέχνη και την κουλτούρα του νησιού.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον πρώην Δήμαρχο Ύδρας Κώστα Αναστόπουλο.