Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος: 55 Χρόνια Καλλιτεχνικής Παρουσίας στην Ύδρα

  • Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 20:57
  • 1'

Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάστηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση 14 Υδραίων και φίλων της Ύδρας ζωγράφων στη δημοτική αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος, ο οποίος ζει στο νησί τα τελευταία 55 χρόνια και έχει συμβάλει με τον δικό του χρωστήρα στη ζωή και τους ανθρώπους του νησιού μας.

Ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος συμμετέχει στην έκθεση με δύο δικά του έργα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αδιάλειπτη καλλιτεχνική του παρουσία και συμβολή στην πολιτιστική ζωή της Ύδρας.

Η αφίσα της έκθεσης περιλαμβάνει ένα ολόσωμο έργο του Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου με τον Υδραίο Κωνσταντίνο Κουκουδάκη, γιο του αείμνηστου καπετάν Δημήτρη Κουκουδάκη, ντυμένο μπουρλοτιέρη, αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής στην ιστορία και την παράδοση του νησιού.

Η έκθεση Υδραίων και Φιλυδραίων ζωγράφων διοργανώνεται από τον Δήμο Ύδρας, σε επιμέλεια του Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου για τρίτη φορά, με προηγούμενες διοργανώσεις να έχουν λάβει χώρα το 2018 και το 2021.

Αυτή η εκδήλωση έχει καταστεί θεσμός, προσφέροντας μια πλατφόρμα έκφρασης και προβολής για τους καλλιτέχνες του νησιού και τους φίλους τους.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης στα εγκαίνια της έκθεσης στις 6 Ιουλίου στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Αλέξανδρο Φατούρο για την πανέμορφη όπως είπε έκθεση, τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης τον ξάδελφό του Κωνσταντίνο Κουκουδάκη που αγαπάει την Ύδρα και τις παραδόσεις της με τρόπο εντυπωσιακό.

Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος επεσήμανε τη σημασία της έκθεσης και της συμμετοχής των καλλιτεχνών, λέγοντας: «Είναι μια προσπάθεια να έχουν πρόσβαση στο κοινό όλοι αυτοί οι ζωγράφοι που δεν έχουν την ευχέρεια να βρούνε αίθουσα να εκθέσουν τα έργα τους».

Η έκθεση αυτή αναδεικνύει την ποικιλομορφία και τον πλούτο της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής, δίνοντας την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να μοιραστούν το ταλέντο και την έμπνευσή τους με το κοινό.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλιου όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το έργο των τοπικών καλλιτεχνών.