Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Τι συμβούλεψε τους νέους animators ο Παναγιώτης Ράππας

  • Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 16:19
  • 1'

Η «φωνή της Ύδρας» είχε τη χαρά να παραβρεθεί στο τιμητικό αφιέρωμα που έγινε στον animator σεναριογράφο και παραγωγό, τον Υδραίο Παναγιώτη Ράππα, χθες Τετάρτη 1 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αnimation Αθήνας.
Κατά το αφιέρωμα προβλήθηκε στο κοινό η ταινία του Παναγιώτη Ράππα «Η πηγή της νιότης», ενώ παράλληλα στο περιθώριο της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να δούμε ταινίες κινουμένων σχεδίων από διαγωνισμό νέων animators και αργότερα την απονομή των τριών βραβείων για τις ταινίες που ξεχώρισαν.
Ο Παναγιώτης Ράππας, όπως πάντα σεμνός, χωρίς έπαρση παρά τη διεθνή καριέρα (ισόβιο μέλος της Ακαδημίας των Όσκαρ) και την επιτυχία των τελευταίων ταινιών του, με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ όπως οι: «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και «Ένα Δέντρο μια φορά», μίλησε για τη σημερινή κατάσταση της κρίσης, που είναι δύσκολο και δεν μπορείς να ζητήσεις να κάνεις μια ταινία χιλιάδων ευρώ, όταν δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις. Επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας και τη συλλογική δουλειά μιας κινηματογραφικής ταινίας. Και τόνισε συμβουλευτικά στους νέους σκηνοθέτες που ακολουθούν την τέχνη του animation: «Στα νέα παιδιά σήμερα έχω να πω ότι πρέπει να πιστεύουν σ΄αυτό που κάνουν και να μην πιστεύουν ποτέ, ότι υπάρχει πάντα κάποιος πίσω, που συνομωτεί εις βάρος τους. Απλά θέλει πίστη και δύναμη, όταν το πολεμάει κανείς».