Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Κουντουριωτείων

  • Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 20:57
  • 1'

Κορυφώθηκε σήμερα με κάθε επισημότητα ο εορτασμός των Κουντουριωτείων 2015 (27-30 Αυγούστου), στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από το θάνατο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.
Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό και ακολούθησε ομιλία στη συνεδριακή αίθουσα από τον τελειόφοιτο Πολιτικών Επιστημών Δημήτρη Τζάκα με θέμα: «Ο ρόλος της ελληνικής ναυτικής ισχύος στη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου».
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ναυάρχου και κατόπιν πραγματοποιήθηκε μετάβαση στον Τάφο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και αποδόθηκαν Τιμές από το Πολεμικό Ναυτικό. Το Π.Ν. συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις με το ναρκοθηρευτικό Ευνίκη.
Κατέθεσαν στεφάνια ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο αρχιπλοίαρχος Π.Ν. Ιωάννης Σαμαράς, ο εκπρόσωπος του ΑΤ Ύδρας, Δ. Γιαννακάκος, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας Ιωάννης Κόκκιος, η δισέγγονη του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη Δανάη Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης και η Ανδρομάχη Κουντουριώτη εκ μέρους του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά. Στον εορτασμό μεταξύ άλλων παρέστη και ο π. Υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν ο Γιώργος Μουνδρέας, άριστος γνώστης του εθιμοτυπικού.