Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Γιορτάστηκαν με επισημότητα τα Κουντουριώτεια

  • Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 19:07
  • 1'

 

Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων "Κουντουριώτεια 2016" πραγματοποιήθηκε σήμερα με κάθε επισημότητα, τιμώντας την 81η επέτειο από τον θάνατο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια στη συνεδριακή αίθουσα ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον Πλοίαρχο ε.α. Π.Ν. Αντώνιο Καλκούνη με θέμα: "Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ". Εκεί ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά μεταξύ των επισήμων.
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ναυάρχου στο λιμάνι και κατόπιν έγινε μετάβαση στον Τάφο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και αποδόθηκαν τιμές από το Πολεμικό Ναυτικό. Το Π.Ν. συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις με το ναρκοθηρευτικό "Ευνίκη" και άγημά του.
Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν ο Γιώργος Μουνδρέας. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο ΓΑΕ Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο τοπικός ιερός κλήρος, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, οι βουλευτές Ελένη Σταματάκη, Κώστας Κατσαφάδος, Δημ. Κουκούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο εκπρόσωπος του ΑΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Δ. Σούφρας, η δισέγγονη του Παύλου Κουντουριώτη Δανάη Στεφάνου, η Αντιπρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά, Μάντη Βαλσαμάκη-Κουντουριώτη, εκ μέρους της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών, o Αλέξανδρος Μαυροβίτης-Κουντουριώτης, ο Λιμενάρχης Γιώργος Μανδαλάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ε. Δανόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Ύδρας κ. Μπαρμπούτης και πολλοί άλλοι.