Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Ο Χρήστος Δασκαλάκης και το νέο του παραμυθένιο βιβλίο

  • Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 21:28
  • 1'

 

O Χρήστος Δασκαλάκης, γέννημα-θρέμμα της Ύδρας μας αιφνιδιάζει ευχάριστα και από τον χώρο της ποίησης που τόσο αγαπά, έρχεται να μεταπηδήσει για λίγο στο παραμύθι, δίνοντας μια φρέσκια διάσταση, κυκλοφορώντας ένα τρυφερό παραμύθι για τον φόβο, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ουσία της διαφορετικότητας στη ζωή μας... 

«Ο Νικολύκος στη μακρινή Ντουλαποχώρα». Αυτός είναι ο τίτλος του παραμυθιού που έγραψε ο καλός φίλος Χρήστος και το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γρηγόρη. Στο συνοδευτικό σημείωμα που υπογράφει ο Χρήστος Δασκαλάκης και ο εικονογράφος του βιβλίου, Γιάννης Ζαμπέλης διαβάζουμε:

«Με μοναδικά εφόδια τις λέξεις, τα χρώματα και την επιθυμία μας για έναν πιο όμορφο κόσμο, ονειρευτήκαμε την ιστορία του νεαρού Νικολύκου και θελήσαμε να τη βγάλουμε από το «ντουλάπι» της.

Για εμάς, όπως οι λέξεις και τα χρώματα μπορούν να συνυπάρξουν το ένα δίπλα στο άλλο δίνοντας ένα σύνολο με νόημα, έτσι πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει και με τους ανθρώπους.

Οι δικοί μας ήρωες έχουν πολύχρωμα μαλλιά, τα δικά μας πινέλα τραβούν γραμμές με κίνηση, οι δικές μας λέξεις μιλούν από καρδιάς για όσα μικροί θεωρούσαμε «διαφορετικά» από άγνοια ή φόβο.

Μεγαλώνοντας, καταλάβαμε ότι ίσως τελικά αυτό που φοβόμασταν περισσότερο ήταν ο εαυτός μας, ο κόσμος και η γνώμη του.
Μεγαλώνοντας, καταφέραμε τελικά να μας μάθουμε, να μας αγαπήσουμε, και τώρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους. Γιατί όλοι «διαφορετικοί» είμαστε τελικά, και αυτός ο κόσμος, όμορφος μέσα στην διαφορετικότητά του...».

Παραθέτουμε μερικά σχόλια που γράφτηκαν και συνοδεύουν το βιβλίο. 12167718 10153314642078687 1717503335 n

«Σαν σύγχρονη παραβολή, περιγράφει τον φόβο που προκαλεί το άγνωστο και τις συνέπειες της άγνοιας και των προκαταλήψεων στην κοινωνία μας. Αναδεικνύει τη δύναμη της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της θετικής σκέψης».
Μαρίνα Ρογάρη -Παιδοψυχολόγος

«Περιγραφικός και ευφάνταστος, μέσα από το καθησυχαστικό σχήμα του παραμυθιού του, μας βοηθά να γνωρίσουμε και να αποδεχτούμε την ουσία της διαφορετικότητας ως κινητήριο δύναμη της αυτογνωσίας».
Σπυριδούλα Σακελλαρίου, Ψυχολόγος – Παιδαγωγός

«Ένα τρυφερό παραμύθι για τον κοινωνικό αποκλεισμό, πλασμένο με συναίσθημα, συμπόνια, φαντασία και απλή πλοκή που το καθιστά ικανό να διεισδύσει στην ψυχή του παιδιού».

Έλενα Παπαβασιλείου, Ειδική Παιδαγωγός 

 

Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Χρήστου Δασκαλάκη, ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ και Η στιγμή που θα φεύγω από τις εκδόσεις ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ.


 Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου 


Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στις 7 το απόγευμα στον χώρο του κεντρικού βιβλιοπωλείου Πατάκης στην Αθήνα, (Ακαδημίας 65) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Δασκαλάκη, «Ο Νικολύκος στη μακρινή Ντουλαποχώρα»

invitation daskalaki