Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ο Παναγιώτης Ράππας πίσω από το καλύτερο διαδραστικό βιβλίο της χρονιάς στις ΗΠΑ

  • Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 18:13
  • 1'

 

Είναι υποψήφιο ως το καλύτερο διαδραστικό βιβλίο της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τα KidscreenAwards, τον σημαντικότερo φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου. Ο λόγος για το Κοτσάνι του Πετροκέρασου (“Little Emily, the Cherry Stalk and the Eraser Bombs”) γραμμένο από τον Ευγένιο Τριβιζά.
rappas pΠίσω από τη δημιουργία του βρίσκεται μετά το πετυχημένο (e-book) με τον τίτλο «Το Ποπ Κορν που έγινε Ποπ Σταρ» (“The Amazing Pop Corn”) και πάλι ο Παναγιώτης Ράππας. Ο έμπειρος δηλαδή Υδραίος σκηνοθέτης animation που έχει μεγάλη φιλμογραφία στο χώρο των κινουμένων σχεδίων και είναι ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Τεχνών και Eπιστημών των ΗΠΑ. 

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και μια απολαυστική ιστορία για τη στοργή και τη δημιουργικότητα από τον κοσμαγάπητο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά, που μας μεταφέρει σε έναν πολύχρωμο γαλαξία από νερομπογιές με μπλε, ασημί και μοβ αποχρώσεις, ζούγκλες από ηλιοτρόπια και ροζ ιπποπόταμους, έναν γαλαξία, που ό,τι και να φανταστείς μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Μια διεθνής παραγωγή της Ever After Tales, μιας ομάδας που αποτελείται από στελέχη παγκόσμιου βεληνεκούς στο χώρο της παιδικής διασκέδασης που έχουν δουλέψει για τον Στήβεν Σπήλμπερκ και τα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ, όπως ο Παναγιώτης Ράππας αλλά και ο Ευγένιος Τριβιζάς που δίνει τα καλύτερα αδημοσίευτα παραμύθια του με στόχο τη δημιουργία μιας όασης παιδικών ηλεκτρονικών βιβλίων υψηλής ποιότητας, και ο Hal Waite που είναι γνωστός ως παραγωγός της μεγάλης διεθνούς επιτυχίας Rugrats. 

Το ηλεκτρονικό βιβλίo του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Στην ελληνική εκδοχή η γνωστή ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου ζωντανεύει μοναδικά την όμορφη ιστορία.
Τo «Κοτσάνι του Πετροκέρασου» διατίθεται ήδη από το Apple Store και το Google Play.


Ποια είναι η Ever After Τales
Είναι μια εκδοτική εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες που παράγει παιδικά e-books και applications με υπέροχα ποιοτικά παραμύθια που προσφέρουν διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Κάθε e-book συνδυάζει την κλασική αφήγηση με όμορφη, έγχρωμη, διαδραστική εικονογράφηση που έρχεται μαζί με απολαυστικές δόσεις animation. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την αφήγηση να ζωντανεύει με τη φωνή γνωστών ηθοποιών ή με τη φωνή ενός αγαπημένου προσώπου που μαγνητοφωνείται εύκολα και μένει στη μνήμη για πάντα.

 

Το κοτσάνι του πετροκέρασου σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική διεύθυνση του Παναγιώτη Ράππα και βασισμένο στην ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά, κέρδισε στις 9 Φεβρουαρίου 2016 το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα Kidscreen Awards, τον σημαντικότερο φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ.