Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Χορεύοντας με τις μέλισσες. Το αλληγορικό παραμύθι της Ντιάνας Νασιοπούλου

  • Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 10:58
  • 1'

 

Χορεύοντας με τις Μέλισσες είναι το νέο βιβλίο της Ντιάνας Νασιοπούλου-Παπαγεωργίου που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οσελότος.

Πρόκειται για ένα αλληγορικό παραμύθι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όλων των πατρίδων του κόσμου. Ένα βιβλίο γραμμένο για τα παιδιά και όχι μόνο, με υπέροχη εικονογράφηση από την ίδια τη συγγραφέα και με χορταστικό μέγεθος ιδανικό για ανάγνωση.

 

Γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου η Ντιάνα Νασιοπούλου-Παπαγεωργίου: «Σαν τις μέλισσες, που τους χαλάσανε την κυψέλη, μας ανάγκασαν να σκορπιστούμε στους πέντε ανέμους. Τι τους φταίξαμε; Όλα μας τα καλά είχαμε στην πατρίδα. Μας κατάντησαν ζητιάνους και μας κοροϊδεύουν κι από πάνω...», έλεγε κάποτε, με πόνο, η κυρά-Σταματία, η φίλη της μητέρας μου, που ήταν πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία, και ζούσε με την οικογένειά της για πολλά χρόνια σε μια παράγκα.

Από τότε είχα συνδέσει τους πρόσφυγες με τις μέλισσες, μα τώρα, που πρόσφυγες και μετανάστες κατακλύζουν τη χώρα μας κυνηγημένοι με τον χειρότερο τρόπο από τις δικές τους πατρίδες, οι ιστορίες με τις μέλισσες ζωντάνεψαν και πήραν μορφή».

Καλοτάξιδο το βιβλίο 'Χορεύοντας με τις Μέλισσες' , σου ευχόμαστε Ντιάνα!
Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: "Στοίχημα Ζωής","Ο δράκος ο... ημιτελής", "Τα παραμύθια του Οσελότου" (Συμμετοχή με παραμύθι και εικονογράφηση) και "Κάνοντας τον κροκόδειλο να γελάσει",το "αφτί της τύχης",  «Ιγκουάνα Ggoo». 


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ντιάνα Νασιοπούλου σύζυγος του Υδραίου Νάσου Παπαγεωργίου σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της χαρίζοντας έτσι το εξαιρετικό ταλέντο της στη ζωγραφική στους νεαρούς και όχι μόνο αναγνώστες της. «Ταξιδεύει» ζωγραφίζοντας και ονειρεύεται γράφοντας.

 

Πολυμέσα