Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

"Ο Σπλατς και η ζαργάνα" είναι η νέα διδακτική καλοκαιρινή ιστορία της Ντιάνας Νασιοπούλου

  • Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 21:06
  • 1'

Με μια καλοκαιρινή ιστορία με διδακτικό περιεχόμενο για τη φιλία και την ανθρωπιά, ασχολείται το τελευταίο βιβλίο της Ντιάνας Νασιοπούλου Παπαγεωργίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος».

Ο Τίτλος του είναι «Ο Σπλατς και η ζαργάνα» και έχει να κάνει με ένα παιδικό παιχνίδι που χάνει τον δρόμο του και βρίσκεται στην αγκαλιά ενός παιδιού που ξεκινάει τη ζωή του απ’ την αρχή - σε μια άλλη πατρίδα. Ενώ ένα μπουκάλι με νερό βρίσκεται σε λάθος τόπο ακριβώς τη σωστή στιγμή και δροσίζει τα χείλη δυο ναυαγών μεταναστών. Και μια μικρούλα ζαργάνα -με κίνδυνο της ζωής της- γλυτώνει από ένα παράνομο ψάρεμα και καθοδηγεί τους παρά λίγο θηρευτές της να προσφέρουν βοήθεια σε δυο ταλαιπωρημένους μετανάστες ναυαγούς... 19437622 1377129642322851 7678504858819900203 n
Ο αγώνας του μικρού ψαριού διπλός: Από τη μια δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή -μάχη δύσκολη πολύ, που ίσως δε θα είχε αίσιο τέλος, αν δε βρισκόταν στο ερημονήσι μαζί της ο Σπλατς, σύντροφος, εμψυχωτής και συμπαραστάτης της. Από την άλλη, όταν ξανακερδίζει ζωή κι ελευθερία, αγωνίζεται με την εξυπνάδα της και καταφέρνει ώστε οι παρά λίγο θηρευτές της να γίνουν οι σωτήρες δύο ναυαγών- δύο ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα.
Μια δυνατή φιλία, από εκείνες που ευτυχώς δεν υπάρχουν μόνο στα παραμύθια, ενώνει όλους αυτούς τους τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες και δίνει χαρά, ελπίδα και δύναμη σε όλους όσους την μοιράζονται. Μια τέτοια φιλία έχει τη δύναμη να χαρίσει ζωή!

Καλοτάξιδο ευχόμαστε στην καλή φίλη Ντιάνα! Που μέσα από τις λέξεις της μας ταξιδεύει σε όμορφα καλοκαιρινά θαλασσινά μέρη, εκεί όπου η φιλία και η αγάπη, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους!

ntiana2

Λίγα λόγια για την αγαπητή συγγραφέα...

Η Ντιάνα Νασιοπούλου, σύζυγος του Νάσου Παπαγεωργίου, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της, «Ταξιδεύει» ζωγραφίζοντας και ονειρεύεται γράφοντας.

Άλλα έργα:
Ο ιππότης Λη, η πανοπλία και η μαγική ζώνη Οσελότος, 2016
Χορεύοντας με τις μέλισσες, Οσελότος, 2016.
Black and White or... The dominant other, Οσελότος, 2016.
Ιγκουάνα Goo, Οσελότος, 2015
Ο τοίχος του μαντολίνου, Οσελότος, 2015.
Το αφτί της τύχης - Όχι άλλο κούρεμα, Οσελότος, 2014.
Κάνοντας τον κροκόδειλο να γελάσει, Πολύτροπον, 2013.
Ο δράκος ο... Ημιτελής, Οσελότος 2012.
Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος Ι, συλλογικό έργο, Οσελότος, 2012.
Στοίχημα ζωής, Οσελότος, 2011.