Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Εγκαινιάστηκε ο υπαίθριος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Καμίνι Ύδρας

  • Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 12:28
  • 1'

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 ο υπαίθριος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων που δημιουργήθηκε στην περιοχή Καμίνι Ύδρας.

Προηγήθηκε ευλογία με την ακολουθία του αγιασμού από τον ιερό κλήρο και σύντομη ομιλία από τον ΓΑΕ πρωτ. Ακίνδυνο Δαρδανό, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι ένα έργο καθαρά πολιτιστικό και συνεχάρη τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετέφερε δε, τις συγχαρητήριες ευχές του Μητροπολίτη κ. Εφραίμ.

Ακολούθησε χαιρετισμός και ομιλία του Δημάρχου Ύδρας, Γιώργου Κουκουδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην υλοποίηση και δημιουργία του έργου του υπαίθριου χώρου, που αφορά στην ενίσχυση των πολιτιστικών δομών του νησιού καθώς αναμένεται να φιλοξενήσει ποικίλες εκδηλώσεις. Παράλληλα τόνισε ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έχουν γίνει, αλλά και σ' αυτά που σχεδιάζει η δημοτική αρχή. Σημείωσε ότι μόνο για φέτος δημοπρατήθηκαν έργα που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ. Eξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής και στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε και τους δημοτικούς του συμβούλους για την προσφορά τους, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τη Βουλευτή Ελένη Σταματάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον ΓΑΕ Πρωτ. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπελεγρή.

Η δαπάνη του υπαίθριου χώρου καλύφθηκε από χρήματα του Δήμου Ύδρας αλλά και από γενναίες χορηγίες. Μεταξύ των παρευρισκομένων οι αρχές του τόπου, φορείς του νησιού, και πολλοί άλλοι.

Ακολούθησε νησιώτικο γλέντι με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.