Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 8ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου Ύδρας

  • Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 20:35
  • 1'

Mε εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου το 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας που οργανώνεται για 8η χρονιά από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών.

Το συνέδριο που έχει γίνει θεσμός, έλαβε χώρα στη συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού, και είχε φέτος τον τίτλο: "ΜΟΝΕΥ TALKS BUT WEALTH WHISPERS." Συμμετείχαν διεθνείς ομιλητές, εφολιστές και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ναυτιλίας. 

Ο Προέδρος της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών (www.aya.com.gr), κ. Γιάννης Σαχίνης, εγκαινιάζοντας τις εργασίες του συνεδρίου, αναφέρθηκε στους σκοπούς της Αδελφότητος, οι οποίοι παραμένουν ίδιοι από την ίδρυσή της το 1890 μέχρι σήμερα και είναι: Παρεμβάσεις για εθνικά θέματα, διατήρηση της μνήμης της προσφοράς της Ύδρας στο έθνος και η προβολή αυτής, διατήρηση επαφής με φιλέλληνες, φιλανθρωπική δράση, δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς, προστασία της περιβαλλοντικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, με ενίσχυση των σπουδών και της μετέπειτα πορείας τους.
Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία του συνεδρίου, για τη ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς δεν αποτελεί μόνο έναν σημαντικό ετήσιο θεσμό, αλλά ένα φόρουμ διαλόγου με επίκαιρη θεματολογία.

Στο συνέδριο χαιρετισμό έκανε ο Εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας - Παναγιώτης Σπανός, Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Υπουργείου Ναυτιλίας – Πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος.

Eπίσης χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία του συνεδρίου και καλωσόρισε τους παρευρικόμενους στην Ύδρα.

Ομιλητές ήταν οι: Δρ. Γεώργιος Γράτσος, Πρόεδρος, HELMEPA, Γεώργιος Δ. Πατέρας, Πρόεδρος, Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, Διευθύνων Σύμβουλος, Aegeus Shipping S.A., Ντίνος Αρκουμάνης,
Πρόεδρος, Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολεγίου, Δρ. Πανίκκος Πουτζιούρης, Αντιπρύτανης UCLAN Cyprus, Διευθυντής Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος, Capital Partners SA.,​Γεώργιος Χριστόπουλος, Αντιναύαρχος Μηχανικός Πολεμικού Ναυτικού, εν αποστρατεία. Prisma Electronics S.A. “Marine Operations of LAROS Platform”, Μπάμπης Καλευρόσογλου, Information Security Manager – Aspida..

Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο Γιώργος Τσαβλίρης, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Tsavliris Salvage Group, 

Μια μέρα πριν το συνέδριο πραγματοποιήθηκε για τους συμμετέχοντες και τους φίλους του συνεδρίου όμορφη δεξίωση στην οικία Σαχίνη

Θα ακολουθήσουν σύντομα τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

Φωτογραφίες: fonitisydras

Πολυμέσα