Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ πλέει για Θεσσαλονίκη. Διπλή τιμή για τους Υδραίους Π. Κουντουριώτη και Ν. Βότση

  • Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 15:23
  • 1'

Tο Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου πλέει σήμερα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει έως τις αρχές Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Το Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί, θα κάνει ένα ταξίδι διάρκειας δύο ημερών και θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για περίπου ένα μήνα, ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να το επισκεφθούν.
Η Ύδρα του Κυβερνήτη του "Αβέρωφ" Π. Κουντουριώτη και του Ναυάρχου Ν. Βότση θα τιμηθεί και πάλι μέσα από το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, το οποίο θα παραμείνει για τις εκδηλώσεις «ΒΟΤΣΕΙΑ 2017» και την καθιερωμένη συμμετοχή τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού στην παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Έχει δε προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν, επίσκεψη Σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου, συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στον προβλήτα ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και στο Βασιλικό Θέατρο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων, έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, ημερίδα με θέμα "Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος", και επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης.
Κατά την τελική φάση του πλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή Συλλόγων.
Σημειώνεται, ότι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», θα πλεύσει για πρώτη φορά μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, μετά το 1945 όπου ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία και το 1986 όπου μεθόρμισε από τον Πόρο, αρχικά στη Μαρίνα Ζέας και στη μετέπειτα σημερινή του θέση, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.
Μακάρι να το δούμε κάποια στιγμή να πλέει στα νερά της Ύδρας, ανταμώνοντας τιμητικά με τον Κυβερνήτη του, Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, που μαζί έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας.

Φωτογραφία-Στοιχεία-Video onalert.gr

afisa averwf

Πολυμέσα