Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Το σύνολο μουσικής δωματίου Calliopée Ensemble από τη Γαλλία στην Ύδρα

  • Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 15:25
  • 1'

 

 

Οι μούσες σας καλούν σε χορό στο Σαρωνικό την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 19.30 στη Νέα Αίθουσα Συνεδριάσεων Δήμου του Ύδρας όπου  θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το σύνολο μουσικής δωματίου Calliopée Ensemble από τη Γαλλία και τον διεθνούς φήμης Γάλλο κλαρινετίστα Michel Lethiec. Όλοι μαζί συμπράττουν σε μία μαγική "χορευτική" συναυλία στην Ύδρα (31/10) και ερμηνεύουν ένα πρόγραμμα με Czardas (παραδοσιακοί Ουγγρικοί χοροί), βαλς του Johann Strauss αλλά και τραγούδια από το θρυλικό West Side Story. 

Το Calliopée Ensemble απαρτίζεται από καταξιωμένους σολίστ και μουσικούς δωματίου που συνεργάζονται με σημαντικούς συνθέτες, σκηνοθέτες, μουσικολόγους και ιστορικούς. Έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες και φεστιβάλ της Γαλλίας (Salle Gaveau, Όπερα του Παρισιού, Théâtre des Champs-Elysées κ.α.), ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Hôtel National des Invalides, το Musée de la Grande Guerre du Pays de Meaux, το Festival Pablo Casals de Prades και το Τσέχικο Ινστιτούτο του Παρισιού.

Αναπτύσσοντας και έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα, το Calliopée Ensemble συνεργάζεται με νέους μουσικούς, ενώ οργανώνει προγράμματα για παιδιά, ανθρώπους με αναπηρίες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά και σωφρονιστικά ιδρύματα με στόχο την συμμετοχή τους σε πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας, με την υποστήριξη του Institut Français, του Δήμου Ύδρας, καθώς και της Hellenic Seaways.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη