Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία στο ΙΑΜΥ η έκθεση του Φραγκίσκου Δουκάκη "Vintage Memory"

  • Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 01:39
  • 1'

Το Σάββατο 2 Ιουνίου εγκαινιάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας η έκθεση “Vintage Memory” του Φραγκίσκου Δουκάκη, που αποτελεί το τρίτο μέρος της τριλογίας και αφορά σε αναμνήσεις από γιορτές περασμένων δεκαετιών.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον δάσκαλο του Φραγκίσκου Δουκάκη, αείμνηστο Παναγιώτη Τέτση.

Στα εγκαίνια μίλησαν η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου η οποία και έχει τον συντονισμό και οργάνωση της έκθεσης, η Ιστορικός Τέχνης, Ίρις Κρητικού η οποία έχει την επιμέλεια της έκθεσης και ο ζωγράφος ο οποίος έδωσε κάποια επεξηγηματικά στοιχεία για τα έργα του με τα έντονα χρώματα και τις ανθρώπινες φιγούρες.

Ακολούθησε περιήγηση των παρευρισκομένων στον χώρο του ΙΑΜΥ, στο ισόγειο και τον δεύτερο όροφο όπου ήταν εκτεθειμένα τα εντυπωσιακά έργα.

Πολύ ιδιαίτερο ήταν το πρόγραμμα της έκθεσης με τα carte postale με έργα του ζωγράφου.

Κατόπιν στην ταράτσα του ΙΑΜΥ, υπήρξε μπουφές με εδέσματα και κεράσματα ενώ ακούγονταν disco επιλογές, ταιριαστές με το θέμα της έκθεσης.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ξεχωρίσαμε: Τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τον πρ. Δήμαρχο Κώστα Αναστόπουλο, τον Διοικητή της ΑΕΝ Ύδρας, Αντιπλοίαρχο Ευάγγελο Δανόπουλο, την Ίριδα Κρητικού, τον Δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο, τον Πάνο και τη Δανάη Μανιά, την Όλγα Δημοπούλου, την ζωγράφο Έφη Σούτογλου κ.α. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2018.