Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Νέος καλλωπισμός των φυτών στον Κήπο των Υδραίων Ζωγράφων. Μια ευγενική χορηγία του Αλέξη Βερούκα

  • Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 20:08
  • 1'

Νέος καλλωπισμός και καθαρισμός των φυτών στον Κήπο των Υδραίων Ζωγράφων πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία και επίβλεψη του Εικαστικού Αλέξη Βερούκα.

Πανέμορφες ορτανσίες, αρωματικά και ποικίλα ανθεκτικά φυτά, καλαίσθητα δενδρύλλια και ανθοφόροι θάμνοι ανανέωσαν τον κήπο, που από το 2017 ουσιαστικά φροντίζει με μεγάλο ενδιαφέρον ο αγαπητός κ. Βερούκας. veroukas al

Αναμφίβολα ο κήπος στην πλατεία Βότση που φέρει και φωτισμό κατάλληλο που αναδεικνύει τις προτομές των Υδραίων Ζωγράφων -μια εξαιρετική επιλογή του Εικαστικού Αλέξη Βερούκα- αποτελεί μια «όαση» στην καρδιά της Ύδρας. Μια «όαση» άξια θαυμασμού που έχει τη συνεχή φροντίδα του καλλιτέχνη.

Αξίζει ο κήπος να διατηρηθεί από τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες σε καλή κατάσταση, μια και ο χώρος που δημιούργησε ο αείμνηστος Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης, έχει κατά πολύ αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια με τη συμβολή του κ. Βερούκα και οι προτομές των Υδραίων ζωγράφων (Παναγιώτη Τέτση, Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, Νίκου Νικολάου, Παύλου Παντελάκη και Περικλή Βυζάντιου) «κλέβουν» καθημερινά τα βλέμματα και τον θαυμασμό των επισκεπτών. 

Ο πολιτισμός μας άλλωστε φαίνεται συχνά από μεγάλα, αλλά και από πιο απλά πράγματα! 

Φωτογραφίες: Θανάσης Μπόκιας