Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Εγκαινιάστηκε το βίντεο-εγκατάσταση του Nicolas Tourte στην Πλατεία Μακαρίου στην Ύδρα

  • Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019 18:31
  • 1'

Τοποθετήθηκε το βίντεο-εγκατάσταση του Nicolas Tourte, "Μάρτυς" του πρώτου Γάλλου καλλιτέχνη που προσκάλεσε ο ΗΥam για να δημιουργήσει ένα έργο για έναν δημόσιο χώρο της Ύδρας.

Η εγκατάσταση έγινε στην Πλατεία Μακαρίου, όπου μπορεί κανείς να δει από κοντά και να αφουγκραστεί το έργο του καλλιτέχνη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου, όπου πλήθος πολιτών και ανθρώπων της τέχνης βρέθηκαν στον χώρο, μίλησαν με τον καλλιτέχνη και με την δημοσιογράφο Pauline Simons, ψυχή του Οργανισμού ΗΥam.

Ενός οργανισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2014 με σκοπό να συνοδεύσει ανερχόμενους καλλιτέχνες από τις χώρες της Μεσογείου και να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τα έργα τους μεγαλύτερη ορατότητα στη διεθνή σκηνή.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους την ημέρα των εγκαινίων, ξεχώρισαν: ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος,  ο Ζωγράφος Γιάννης Κόττης, ο Εικαστικός Αλέξης Βερούκας, ο Σκηνοθέτης-Animator Παναγιώτης Ράππας, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Ηρακλής Κόντος, η Δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα, η Ζωγράφος Μαρία Φιλοπούλου, η Δικηγόρος Τζίνα Μαραγκού, η Μιράντα Σοφιανού, η Φοίβη Παρασκευά κ.α.

Η εγκατάσταση θα παραμείνει στον χώρο της πλατείας Μακαρίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφίες: Σπήλιος Σπηλιώτης και Θανάσης Μπόκιας

Πολυμέσα