Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Εγκαινιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία η έκθεση του Νίκου Στεφάνου στην Ύδρα σε επιμέλεια του Εικαστικού Αλέξη Βερούκα

  • Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 17:50
  • 1'

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», το μυστικό εργαστήρι του Νίκου Στεφάνου στο πρώην Hydra Workshop και το Πλατύσκαλο στο λιμάνι της Ύδρας. Την έκθεση που επιμελήθηκε ο Εικαστικός Αλέξης Βερούκας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, κάνοντας στην κυριολεξία, σχεδόν το μισό πέταλο του νησιού, να φαίνεται σαν μια γιορτινή γιρλάντα ανθρώπων.

Τα τρία έργα του Νίκου Στεφάνου, που λειτουργούν σαν εξωτερικά εκθέματα, το ποστάλι, οι πύργοι και το υδροπλάνο, φωτισμένα όπως ήταν, έδειχναν μια ακόμα πιο διαφορετική και μαγική όψη.

Η έκθεση στο Workshop είχε εξωτερικεύσει τα έργα του πολυσήμαντου Νίκου Στεφάνου και ο κόσμος τα γνώριζε με ενθουσιασμό, γεμίζοντας συνεχώς από εικόνες και σχέδια.

Την έκθεση επισκέφτηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη η οποία και ξεναγήθηκε στους χώρους.

Υπέροχη ήταν η δουλειά του Εικαστικού Αλέξη Βερούκα, ο οποίος αξιοποίησε μοναδικά τον χώρο, διαμορφώνοντάς τον, έτσι ώστε τα αμέτρητα έργα του Νίκου Στεφάνου, να τοποθετηθούν με μαεστρία και ιδιαίτερη τεχνική.

Ήταν σαν μια ζωντανή παιχνιδούπολη για μικρούς και μεγάλους που ανοιγόταν μπροστά σε όλους, με τα έργα του Νίκου Στεφάνου να δείχνουν το ταλέντο του και την αφοσίωσή του στην τέχνη.

Άφθονο φαγητό και ποτά περίμεναν τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αφού απόλαυσαν την έκθεση, στάθηκαν να συζητήσουν με φίλους και γνωστούς για όλα όσα είδαν.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αποκλειστικός χορηγός: Εργοτάξιο Τέχνης Ύδρας

Διοργάνωση: Δήμος Ύδρας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 έως 15:00 & 19:00 έως τα μεσάνυχτα. 

Φωτογραφίες: Σπήλιος Σπηλιώτης