Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Με εξαιρετική επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης "Χρόνος... μνήμη... τόπος" του Παναγιώτη Ράππα

  • Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 08:41
  • 1'

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το βράδυ στην Γκαλερί Artshot στην Ακρόπολη, τα εγκαίνια της 1ης ατομικής έκθεσης του Παναγιώτη Ράππα, με τίτλο: "χρόνος... μνήμη... τόπος", σε επιμέλεια της Έφης Μιχάλαρου, Κριτικού Τέχνης & Επιμελήτριας Εκθέσεων.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην έκθεση, (κατάμεστος από ανθρώπους ήταν ο χώρος εσωτερικά και εξωτερικά) και είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τη δουλειά του Παναγιώτη Ράππα με έργα από σινική μελάνη και ακουαρέλες και θέμα τα τοπία και τα μέρη της Ύδρας.

Στον χώρο επικρατούσαν, στενά και γειτονιές γεμάτα μνήμες από περιπάτους στο νησί, σπίτια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έργα ζωγραφισμένα πρώτα σαν σκίτσο, ακολουθώντας μια ιδιαίτερη τεχνική, πριν πάρουν την τελική τους έγχρωμη μορφή.

Εντυπωσιακά και τα απρόμαυρα έργα του Παναγιώτη Ράππα, που είχαν έντονο το στοιχείο των αντιθέσεων, και που φλέρταραν με το οξύμωρο ενός τόπου, που αν και είναι μαγικός στα χρώματα, ακόμα και με ασπρόμαυρη προσέγγιση, μέσα από τον χρωστήρα του καλλιτέχνη, κρατά την αίσθηση της αίγλης και φωτεινότητάς του.  

Την έκθεση επισκέφτηκαν και συνεχάρηκαν τον Παναγιώτη Ράππα: ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπελεγρής, Μ. Καραμήτσος και Μ. Κάτσικα, η πρ. Βουλευτής Γεωργία Γεννιά, η Δικηγόρος και Νομική Σύμβουλος του Δήμου Τζίνα Μαραγκού, ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Ζαραφωνίτου, ο Εικαστικός Αλέξης Βερούκας, ο Πρόεδρος του ΥΔΡΑ21, Γιάννης Στεφανής, η Αντιγόνη Βαμβακά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της εταιρίας PAUL HARTMANN Hellas A.E,  Δρ. Πάνος Κορωνάκης, ο Αρχιτέκτονας Ανδρόνικος Τσιγκούνης, ο Σ. Νικολάου, ο Ευάγγελος Τσιγκάρης, ο Κώστας Τσιγκάρης, η Ρούλα Ράππα, η Δικηγόρος Μεταξία Καλύβα, η Αναστασία Κανέλλου, η Ματίνα Ντούσκου-Ράππα και ο Γιάννης Ράππας, ο Μανώλης Γκιώζος, ο Θοδωρής Θεοδωρίδης, η Νέλλη Λάσκαρη, η Μαρία Μπαχά-Λάσκαρη, ο Δημήτρης Λεμπέσης, ο Γιώργος Μακρομανώλης, πολλοί ζωγράφοι, καλλιτέχνες κ.α.

Διάρκεια Έκθεσης: μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2019

Ωράριο Γκαλερί Artshot , Λεμπέση 11, Ακρόπολη:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:30 – 21:00
Τετάρτη, Σάββατο: 12:30 – 16:00