Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

"Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι". Η τρυφερή ταινία του Π. Ράππα από το ομώνυμο παραμύθι του Ε. Τριβιζά

  • Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 11:17
  • 1'

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, του παραμυθά των παιδιών και των μεγάλων, η ταινία "Το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι", σε σκηνοθεσία του δικού μας Παναγιώτη Ράππα, παραμένει "θρυλική". Τώρα δε, που περνάμε δύσκολα, έχουμε απόλυτη ανάγκη την αισιόδοξη οπτική της.

Πρόκειται για μια τρισδιάστατη ημίωρη ταινία -πολύ μπροστά για την εποχή της και τα μέσα- μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ και της Time Lapse Pictures.

"Ταινία άθλος" για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς επιστρατεύθηκε η τελευταία τεχνολογία 3D Animation, που με χαμηλό κόστος σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να σταθεί ανάμεσα σε παγκόσμιες παραγωγές.

Η σκηνοθεσία είναι του Εxecutive Producer, Παναγιώτη Ράππα και του Άγγελου Ρούβα.

rappaspΗ ταινία εικονίζεται με αγγλικούς υπότιτλους, που βοηθούν παράλληλα και στην εξάσκηση των Αγγλικών των παιδιών. Είναι για την ηλικία των 4 μέχρι και 8 ετών. Αλλά σίγουρα και για όσους μεγάλους αισθάνονται διαρκώς παιδιά.

Ο Παναγιώτης Ράππας έχει λαμπρές συνεργασίες στο ενεργητικό του, όπως αυτή με το Στίβεν Σπίλμπεργκ. Είναι δε, ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ.

Τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας υπογράφουν ο Πλάτων Ανδριτσάκης, ο Μίνως Μάτσας και ο Κώστας Χρηστίδης.

Οι φωνές που ακούγονται, είναι του μικρού Χρήστου Τζαμαργιά και των ηθοποιών Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, της δικής μας Ματίνας Ντούσκου και του Δημήτρη Βέργαδου.

Όσο για την υπόθεση της ταινίας: Το ποντικάκι το είχε καημό να αγγίξει ένα αστέρι! Είδε λοιπόν στο σπίτι που έμενε, πάνω στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου να στέκεται καμαρωτό ένα αστεράκι. Ο δρόμος προς την άνοδο φαινόταν δύσκολος και με πολλά εμπόδια, αφού τα άλλα στολίδια του δέντρου ήθελαν να παραπλανήσουν τον Τρωκτικούλη μας και να τον κάνουν να συμμετέχει στα δικά τους όνειρα! Όμως το ποντικάκι με πείσμα, θάρρος και δυνατή θέληση κατάφερε να φτάσει και να αγγίξει το αστεράκι, γεμίζοντας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Γιατί τα όνειρα όταν γίνονται ευγενείς στόχοι, μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Δυνατό δίδαγμα πλεγμένο σε μια ονειρική ατμόσφαιρα, γεμάτη γλυκύτητα, ανθρωπιά και τρυφερότητα.

Πολυμέσα