Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Ευγένιος Τριβιζάς και Παναγιώτης Ράππας δημιουργούν και δωρίζουν στα παιδιά ένα βιβλίο για τον Κορωνοϊό

  • Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 19:14
  • 1'

Από τον Σεπτέμβριο και μόλις ανοίξουν και πάλι τα δημοτικά σχολεία της χώρας μας, όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα βιβλίο διδακτικό, αφιερωμένο στον Κορωνοϊό.

PAGE F26Πρόκειται για το βιβλίο «ΟΧΙ Δεν θα μας μπείτε στη μύτη» σε κείμενο του Ευγένιου Τριβιζά και εικονογράφηση του Παναγιώτη Ράππα. 

Ένα βιβλίο που την έμπνευση και τη δημιουργία του, μοιράζονται οι δυο σημαντικοί και πολύ ταλαντούχοι άντρες, οι οποίοι είχαν την ευαισθησία να το δωρίσουν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για να τυπωθεί και να διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που Τριβιζάς και Ράππας συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. ραππασ2

Παλιότερα είχαν δημιουργήσει και δωρίσει ένα δικό τους πόνημα στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα».

Όπως επίσης στη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, το «Λυπημένο Αρκουδάκι», ένα βιβλίο για την ενδοοικογενειακή βία.

Αυτή τη φορά, τόσο ο αγαπημένος συγγραφέας Eυγένιος Τριβιζάς όσο και ο αγαπημένος Σκηνοθέτης Animator Παναγιώτης Ράππας, των μικρών αλλά και των μεγάλων, υπογράφουν ένα βιβλίο - δωρεά στα παιδιά με θέμα τον Κορωνοϊό και το πώς αυτά αντιλαμβάνονται την κατάσταση αλλά και κατά πόσο είναι σε θέση να προφυλαχθούν και να γεμίσουν τη ζωή τους με απαγορεύσεις και μέτρα προστασίας.

Με εύθυμο τρόπο και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό, και όπως πάντα λίγο ανατρεπτικό, ο Ευγένιος Τριβιζάς καταφέρνει στο βιβλίο «ΟΧΙ Δεν θα μας μπείτε στη μύτη» να δώσει στα παιδιά μια διαφορετική διάσταση αντιμετώπισης.PAGE F16

Η υπέροχη εικονογράφηση του Παναγιώτη Ράππα γεμίζει ευχάριστα τις σελίδες που δένουν υπέροχα με την ιστορία που περιγράφεται.

Καλοτάξιδο το νέο βιβλίο ευχόμαστε και μπράβο στους δυο ταλαντούχους και εγνωσμένου κύρους ανθρώπους, που παρόλο που οι ίδιοι ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας με τις δουλειές τους, εκφράζουν συνειδητά και με κάθε τρόπο την αγάπη για την χώρα τους, επιδεικνύοντας συχνότατα μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και προσφοράς.