Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή παράδοσης των μεταφρασμένων οθωμανικών αρχείων από τον Δήμο Ύδρας στο ΙΑΜΥ

  • Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 21:46
  • 1'

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 5 Ιουνίου η πρώτη εκδήλωση για τα φετινά Μιαούλεια, η Τελετή Παράδοσης από τον Δήμο Ύδρας στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) των Μεταφρασμένων Οθωμανικών Αρχείων με Αναφορές στην Ύδρα πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Τα αρχεία αποκτήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ύδρας το 2016 και η μετάφραση τους πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών το 2021. 

Η εκδήλωση έγινε στην ταράτσα του ΙΑΜΥ όπου την παρακολούθησε πλήθος κόσμου κάτω από μέτρα προστασίας τηρουμένων των πρωτοκόλλων.

Απεύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης και μίλησαν ο Alper Arisoy, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Dokuz Eylul, Σμύρνης με θέμα «Η Ύδρα με την οπτική των Οθωμανών: Πριν και Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης», ο Γεώργιος Κουκουδάκης Δήμαρχος Ύδρας, Επίκουρος Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για τις "Άγνωστες Πτυχές για την Ιστορία της Ύδρας μέσω των Οθωμανικών Αρχείων", ο Μαρίνος Σαρηγιάννης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας-Οθωμανολόγος με θέμα «Τα Οθωμανικά Έγγραφα για την Ιστορία της Ύδρας και η Σημασία τους».

Η διευθύντρια του Ι. Α. Μ. Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Κουκουδάκη για την παράδοση των αρχείων και προχώρησε σε ομιλία σχετική με τα οθωμανικά αρχεία και τη σχέση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Παρακολουθήστε στο βίντεο ολόκληρη την εκδήλωση.

Πολυμέσα